Notícies

L’Ajuntament de Peníscola aprova el pressupost per a 2020 amb 15,6M€ prioritzant la despesa social i la promoció dels sectors productius
05 diciembre 2019

L’Ajuntament de Peníscola aprova el pressupost per a 2020 amb 15,6M€ prioritzant la despesa social i la promoció dels sectors productius

  • Serveis Socials incrementa un 20% la seua partida, que se situa propera al mig milió d’euros
  • Els comptes preveuen més d’un milió d’euros en inversions en matèria d’enllumenat públic, noves instal·lacions esportives, millores en parcs i jardins, així com en accessibilitat
  • La promoció turística incrementa també les seues partides, així com la inversió en intel·ligència turística
  • Nous esdeveniments culturals, festius i esportius ampliaran l’agenda, com per exemple la Fira de la Mar i el Festival de Flamenc.
En sessió plenària extraordinària, la Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Peníscola ha dut a debat el projecte de pressupostos per a 2020. Amb el vot favorable del Partit Popular i Ciutadans, l’abstenció de la regidora no adscrita, Núria Calduch, i amb el vot en contra de Compromís i PSPV-PSOE s’han aprovat els comptes municipals per a l’any que ve, per import de 15.678.983,25€, gairebé 900.000€ més que el de l’any en curs. “Un pressupost realista, social i compromés amb la dinamització dels sectors productius” ha explicat la mateixa regidora de l’àrea, Dolores Bayarri.
En el capítol de personal, s’han pressupostat 2 noves places d’agent per a la Policia Local, així com 2 ampliacions de jornada, amb el consegüent increment en aquesta partida, que no és l’única que creix; Serveis Socials puja fins al mig milió d’euros, amb un increment respecte a l’any anterior, del 20%.
Les actuacions previstes dins de l’Àrea de Benestar Social inclouen l’emergència social, el programa per pal·liar l’empobriment energètic, el servei d’ajuda domiciliària, els programes de mediació intercultural, les actuacions que integren el pacte contra la violència de gènere, assessorament jurídic, l’equip d’intervenció específica per a la infància i l’adolescència, així com els programes de l’Escola d’Estiu, Peñisnadal, la Ludoteca Municipal, el programa Joventut Activa Peníscola o el de l’Estiu al Centre Juvenil. En matèria sanitària, es destinaran també recursos econòmics per al programa Escola Saludable dins de Xarxa Salut.

Més d’un milió d’euros en inversions
Quant a les inversions, l’equip de govern preveu 1.058.473,20€ per al desenvolupament de projectes i obres de millora en l’entorn urbà.
Concretament, en millores d’il·luminació pública, s’inclou en els comptes el camí del Pebret, Irta i fins a la urbanització Edison; el carrer Marcelino Roca, l’Av. Akra Leuke i el camí de Sant Antoni.
El manteniment de vials del nucli antic, la instal·lació d’aire condicionat en la Llar del Jubilat, en la Ludoteca Municipal o en els consultoris mèdics auxiliars, la compra de desfibril·ladors i la millora integral del Museu de la Mar són altres de les actuacions previstes.
Pel que respecta a la millora de parcs i jardins i instal·lacions esportives, es durà a terme una millora de tots els espais infantils, als quals se sumarà un nou espai d’Street Workout, per a l’activitat esportiva a l’aire lliure. En les instal·lacions esportives, s’inclourà el tancament de la pista de Frontennis, que respon a la petició ciutadana a través dels pressupostos participatius, així com la millora de l’entorn de l’Skate Park.
En matèria d’accessibilitat, s’inclourà un Punt Accessible en la platja Sud, que se suma al ja existent en la platja Nord.
La redacció del projecte per a la millora del carrer Porteta, així com la conversió en zona per a vianants del carrer Tramuntana – en les immediacions de l’institut– completen el gros d’inversions previstes.

Una aposta decidida pel sector turístic
La promoció turística centra bona part dels esforços d’aquesta àrea, que contempla també la realització i programació d’activitats i esdeveniments.
Més de 300.000€ en promoció es destinaran al llarg de l’any que ve per contribuir a la notorietat de la destinació turística, xifra que se suma als esforços que es destinaran a la consolidació del producte turístic Peníscola de Cine i les inversions en intel·ligència turística per al desenvolupament del nou Pla Director de Peníscola com a Destinació Turística Intel·ligent.
Pel que respecta a la programació d’activitats, el pròxim pressupost preveu la celebració de nous esdeveniments “que contribuïsquen a dinamitzar l’activitat econòmica en la localitat al llarg de totes les setmanes de l’any, així s’inclouen a l’agenda municipal nous esdeveniments esportius, la primera Fira de la Mar i un nou Festival de Flamenc”, ha explicat Bayarri.

L’opressió de les sentències urbanístiques heretades
“Malgrat la important hipoteca de les sentències urbanístiques heretades d’anteriors governs municipals d’esquerres, el govern local seguirem complint amb la cobertura de serveis, les inversions necessàries i la devolució del deute” ha assegurat la regidora, que ha recordat que l’any que ve es tancarà l’exercici amb el deute municipal per sota dels cinc milions d’euros, i ha recordat que, de no ser per les sentències heretades, el deute seria de zero.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola