Notícies

L’Ajuntament de Peníscola convoca el primer Consell de Cultura del nou mandat
11 julio 2019

L’Ajuntament de Peníscola convoca el primer Consell de Cultura del nou mandat

L’Ajuntament de Peníscola ha convocat el primer Consell de Cultura del nou mandat aquesta mateixa setmana. Convocat cada quatre mesos, aquest Consell reuneix les entitats culturals de la localitat, amb l’objectiu de coordinar agendes, fer propostes de programació cultural, comunicar incidències, així com donar trasllat de novetats i oportunitats de subvencions a les agrupacions culturals.

Després de la composició de la nova corporació municipal i convocat el primer Consell de l’any el mes de febrer, com es compta amb nou titular en la cartera de Cultura en l’equip de govern, Ramón Simó, s’ha convocat el Consell per presentar el nou regidor i aclarir els termes de les subvencions municipals a entitats culturals.

"Enguany les subvencions comptaran amb un 10% més d’aportació municipal i es pagaran, com fins ara, en dues fases" ha explicat el regidor, que ha aclarit que "es tractarà de facilitar que les entitats compten amb el 90% dels diners a l’inici de l’exercici, després de la firma del conveni, i amb el 10% restant després de la justificació de la subvenció; la qual cosa suposaria que les associacions compten amb més liquiditat per desenvolupar la seua activitat al llarg de l’any"; fins ara es liquidava un 50% a l’inici i el 50% restant de l’import després de la justificació, a final d’any.

Durant la reunió es va recordar també a les associacions que se’ls va donar trasllat, via correu, de la subvenció que impulsa la Generalitat per a la promoció de la cultura tradicional.

"La participació de les entitats en les actuacions i decisions de la regidoria és molt importants, per la qual cosa el funcionament del Consell és prioritari per a la nostra àrea" ha assegurat Simó.
Aquest ha sigut el primer consell de participació ciutadana que ha convocat el nou equip de govern, dels sets consells que hi ha constituïts, als quals se sumarà en les pròximes setmanes el Consell de Salut.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola