Spanish Brass & Chano Domínguez

Divendres 19 de juliol de 2019
  • Hora: 23.00h
  • Lloc: Palau de Congressos de Peníscola
  • Preu: 10€
Spanish Brass & Chano Domínguez - Puro de Oliva

Chano Domínguez no necessita presentació, la seua prolífica carrera internacional representant el flamenc és aval d'un artista complet en tots els sentits, i Spanish Brass representa el saber fer en la música de cambra al més alt nivell. Després d'una trobada a Seattle (els EUA), on Chano va assistir a un concert del quintet, va sorgir la màgia necessària per a poder crear i projectar el nou espectacle: Puro de Oliva. A més de la música que ha compost ex profeso per a aquest concert el mateix Chano Domínguez, es complementa amb arranjaments d'obres que Chano ha escrit per a altres artistes com Wynton Marsalis o Jerry Gonzalez. Tot això fa d'aquest espectacle un perfecte ambaixador de la nostra cultura i de la nostra música. En tot l'espectacle comptarem amb la col·laboració especial de Pablo Domínguez al caixó flamenc.

CHANO DOMÍNGUEZ

A hores d'ara, el gadità Chano Domínguez és ja un clàssic del jazz nacional —i internacional—, un tòtem del flamenc jazz que passarà a la història per haver introduït amb solidesa el llenguatge del flamenc en l'estètica del piano jazz; per haver seduït personatges com el trompetista Wynton Marsalis; i per haver inventat, en definitiva, un nou llenguatge jazzístic (i flamenc).

Domínguez va començar la seua carrera artística com a membre del grup de rock andalús Cai. El seu primer disc, allà per 1993, anunciava la conquesta de la Gran Poma per un bou. Una dècada més tard, després de col·laborar amb Paco de Lucía o Enrique Morente, va arribar fins al centre mateix de la cultura del Jazz, el Lincoln Center de Nova York, de la mà de Wynton  Marsalis. Ha realitzat col·laboracions a un costat i un altre de l'Atlàntic, amb els més destacats del jazz, el flamenc i la cançó, com Jack DeJohnette i Paquito D’Rivera; Martirio, Santiago Auserón i Fernando Trueba en Calle 54…, i ha realitzat gires pels millors festivals de tot el planeta. És el nostre músic de jazz més internacional perquè molt del millor que s'ha fet per a unir flamenc, música clàssica i jazz es deu a aquest músic gadità.

En 2013 en l'edició 55 dels premis Grammy, el seu disc Flamenc Sketches va ser nominat al millor Disc Llati Jazz de l'Any.

SPANISH BRASS

Amb una trajectòria de quasi 30 anys en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. A més d'haver participat en alguns dels festivals més importants de música i realitzar gires per tot el món, ha tocat en la gala dels Premis Príncep d'Astúries en 1995, han gravat la música de l'obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo.

En 2017 ha rebut l'I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana.
Ha publicat vint-i-dos treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seues múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (1996), No Comment (1998), La Escalera de Jacob (2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (2001), Delicatessen (2002), Caminos de España (2003), Absolute, amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (2004), Gaudí’um (2005), Metàl.lics (2006), Retaule de Nadal amb l'Orfeó Valencià Navarro Reverter (2006), SBALZ Brass Ensemble (2007), Brass and Wines amb Steven Mead (2008) i Brassiana amb Lluís Vidal Trio (2008), The Best of Spanish Brass (2009), SBLM (2009), Tell me a Brass Story (2012), viBRASSions (2012), Metalls d’Estil amb Pep “Botifarra” (2013), 25 (2014), SuBLiMe Christmas (2014), Brass Brass Brass (2016) i de Vents i Terra (2017).

Paral·lelament a l'activitat de concerts, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com), on es reuneixen cada any destacats solistes internacionals, grups i els professors de metall de major prestigi internacional.

El grup està patrocinat per Bufet Group i toca amb trompetes B&S, trompa Hans Hoyer, trombó Courtois i tuba Melton. A més, rep suport la Generalitat Valenciana i del Ministeri de Cultura-INAEM.

COMPONENTS

Carlos Benetó Grau, trompeta
Juanjo Serna Salvador, trompeta
Manuel Pérez Ortega, trompa
Inda Bonet Manrique, trombó
Sergio Finca Quirós, tuba

PROGRAMA

(música de Chano Domínguez)
Només amb Veure't
Never Settle for the Oyster Light
La meua Prima de risc
De Cadi a Nova Orleans
Rumba pa Jerry

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola