Jeff Jerolamon Jazz Experience

Descargas

Divendres 5 de juliol de 2019
  • Hora: 23.00h
  • Lloc: Palau de Congressos de Peníscola
  • Preu: 10€
JEROLAMON

Nascut a nova Jersey l'any 1955, Jeff Jerolamon va passar la primera època de la seua carrera a Nova York (1976-1982). Després, es va traslladar a Espanya, on resideix actualment. A més de la seua trajectòria com a intèrpret, actualment és professor de percussió del conservatori superior música de València.

Jerolamon és un dels bateries de jazz més solvents de l'escena estatal. Al llarg d'una carrera de quasi 40 anys, Jerolamon ha actuat amb músics del prestigi de Júnior Cook, Joe Henderson, Johnny Griffin, Sonny Fortune, Herb Ellis, Lee Konitz, Lou Donaldson, Tal Farlow, Wallace Roney, George Cables, Jorge Pardo, Tete Montoliu o John Hicks, entre altres. També destaca la seua participació en 3 gires amb noms tan importants com la Count Basie Orquestra (sota la direcció de Frank Foster), Louie Bellson i Arthur Taylor, dos dels grans de la història de la bateria.

Ha gravat més de 20 treballs discogràfics, bé amb projectes propis (Introducing Jeff, Jerolamon, Jeff Jerolamon´s Swing Thing o Tribute to Basie, entre altres) o com a col·laborador de projectes d'altres músics.

Van nàixer com un trio Julio Fuster (contrabaix), Joan Vicens (saxo tenor) i, Jeff Jerolamon (bateria) i recentment han canviat a quartet, incloent-hi Jesús Núñez (saxo alt).

El seu projecte sobre la base de la idea d'una formació sense cap instrument harmònic (piano o guitarra), ha nascut en els anys 90 amb el disc Ana May.

Quan va conèixer a Julio Fuster va saber que serien companys ideals per a continuar desenvolupant aquest concepte. Després de diversos anys tocant junts, van decidir incorporar un quart instrument, el complement perfecte en el saxo alt de Jesús Núñez.

JESÚS NÚÑEZ

Nascut a San Fernando, Cadis, inicia els seus estudis musicals a primerenca edat, obtenint el Grau Superior de Saxofon Clàssic en el Conservatori Superior de Música de Granada en 2012 sota la tutela del magnífic saxofonista Rogelio Gil.

En finalitzar els seus estudis en el conservatori comença a explorar el jazz i estudia en diversos seminaris amb Perico Sambeat, Ernesto Aurignac i Iván "Melón" Lewis. En 2014 inicia una nova etapa en el Conservatori Superior de València, aquesta vegada en l'especialitat de Saxofon Jazz sota la batuta de professors de la talla de Toni Belenguer, Jeff Jerolamon, Voro García o Ramón Cardo.

Paral·lelament a la seua formació acadèmica rep classes del gran saxofonista valencià Javier Vercher.

En l'actualitat, contínua amb la seua formació i està immers en projectes de diversa magnitud com el Jazz Experience del gran bateria estatunidenc Jeff Jerolamon.

JOAN VICENS

Motivat per Francisco Blanco “Latino” i les jornades de jazz organitzades pel col·lectiu Sedajazz, és captivat pel so i la manera d'expressar-se pròpia d'aquest estil, optant per l'especialitat de Jazz, una formació alternativa a la tradicional, en el Conservatori Superior de Música de València. Allí desenvolupa un llenguatge i so ancorat en referents com John Coltrane, Jerry Bergonzi i Mark Turner. Alguns dels docents que calen destacar en la seua formació són Ramón Cardo, Toni Belenguer, Santi Navalón, Javier Feierstein o el mateix Latino; així com altres artistes del panorama nacional com Perico Sambeat i internacional, com Jerry Bergonzi.

Ha compartit escenari amb artistes com Greg Hopkins, Chris Kase, Kirk McDonald, Javier Vercher, Jesus Santandreu, Toni Belenguer, Ximo Tébar, Alber Palau, Mark Nightingale o el mateix Ramón Cardo i l'IVAM Jazz Ensemble.

En l'actualitat realitza nombroses col·laboracions i d'altra banda desenvolupa un projecte com a solista al costat del trio del llegendari bateria estatunidenc Jeff Jerolamon, amb Julio Fuster al contrabaix.

JULIO FUSTER

Músic autodidacte. A la fi dels 80 pren la mà d’Steve Emery (Strech) per als inicis en el blues i el rock; i aquest descobriment l’acosta a la professió, la qual cosa desperta interés i passió per la música i el seu estudi en general.

És titulat per la Universitat de València, el Conservatori Professional José Iturbi de València i l’EOI; posseeix certificacions d'estudis en els conservatoris superiors de les Illes Balears i Joaquin Rodrigo de València, i la UNED. Però és de forma extraoficial com més experiència ha adquirit assistint a seminaris, workshops o màster class amb diversos dels grans.

Alliçonat prop de Francisco Lluch, Uli Glaszmann, Mat Penman, Mario Rossy, César Giner i en curtes però intenses trobades Carles Benavent, Zé Eduardo, Mat Becker, Paco Charlín, Ben Street, etc.

Destaca la seua impol·luta tècnica clàssica al costat de la seua experiència en jazz.
Ha tocat seguint la batuta de Perico Sambeat, F. Blanco “Latino”, Jesús Santandreu, Ramón Cardo, Michael P. Mossman, Greg Hopkins, Bob MIntzer, així com els clàssics Òscar Creus (OSV), Francisco Estévez (OMA), Manuel Galduf (OCSMV), J.M.Moreno Valiente (OCSIB), Salvador Chuliá i E.G.Asensio (OCJIV). Pertany al col·lectiu Sedajazz.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola