Notícies

Peníscola programa més de quaranta activitats per celebrar el Nadal
30 noviembre 2018

Peníscola programa més de quaranta activitats per celebrar el Nadal

  • Les àrees de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme han coordinat una agenda per a tots els públics que arranca, per primera vegada, amb un acte institucional d’encesa de llums de Nadal, en el qual participarà la Coral Polifònica de Penísocla i la Coral Infantil
  • La litúrgia i celebracions pròpies de les festes o la promoció de l’oferta gastronòmica són algunes de les propostes, així com Peñisnadal, un dels programes estrella de les festes.
  • Repeteix la iniciativa de la Festa de Cap d’Any, que inclourà un ball popular fins a la matinada; proposta que es repetirà, per primera vegada, la Nit de Reis.

Les festes de Nadal i l’acomiadament de l’any en el mes de desembre són bones excuses per programar, els dies festius, propostes i activitats per gaudir en família. Així, des de diferents àrees de gestió en l’Ajuntament i en col·laboració amb particulars, associacions i entitats locals, Peníscola proposa una completa programació nadalenca i per a tots els públics.
Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys, i que contempla la programació d’aquest Nadal són l’arribada del Pare Noel i el repartiment de joguets als xiquets i xiquetes de la localitat; la cavalcada dels Reis Mags i el saló infantil Peñisnadal. Pensant també en el gaudi dels més menuts i, tractant-se de les dates nadalenques, l’àrea de Benestar Social ha programat el Servei d’assessorament per a l’elecció de joguets en la Ludoteca municipal. Enguany, a més, se sumen conta contes infantils els dies 8 i 22 del mes.
Una de les importants apostes en la programació la trobem en la celebració de la nit de Cap d’Any en la qual, com és tradicional, l’Ajuntament farà el repartiment de raïm de la sort enfront del campanar de l’església de Santa Maria, després de la qual s’ha programat un ball popular en el tendal de festes, que estarà ubicat en la zona d’aparcament del Centre d’Estudies. A aquesta iniciativa, que s’espera que repetisca l’èxit de l’any anterior, se suma la festa de la Rosca de Reis, la nit del 5 de gener, amb una orquestra en el tendal de festes.
Les propostes per a la dinamització del comerç local i del sector turístic engloben el Mercat de Nadal, que se celebrarà aquest pont; el Mercat Medieval, que se celebrarà per a cap d’any; les Jornades Gastronòmiques de Cuina Tradicional, entre els dies 30 de novembre i 16 de desembre, o les visites guiades gratuïtes pel nucli antic i per la Peníscola de Cine.
En l’aspecte esportiu, els concursos de pesca, la Masterclass de Zumba solidària, el campus de futbol solidari de la Penya Barça, la Trail per la Serra d’Irta o la Cursa Solidària de Nadal, són algunes de les propostes que inclou l’agenda nadalenca.
A més, la col·laboració de diferents associacions culturals i particulars ha permés incloure en la programació el curs de confecció de centres nadalencs, l’exposició permanents de pessebres, el festival de Nadal de l’Escola de Música o el Concert de la Coral Polifònica. Aquesta última, a més, protagonitzarà, juntament amb la Coral Infantil, un altre dels nous actes del calendari quan s’encenguen els llums nadalencs, ja que s’efectuarà congregant els veïns en un emotiu acte amenitzat amb nadales i una xocolatada popular, a càrrec dels veïns del carrer d’Antonio Pascual i la plaça de Sant Isidre.
“L’esforç de tantes agrupacions locals per participar i sumar-se a la programació d’activitats per a aquestes festes, a les quals se suma la Casa d’Andalusia, en aquest any de la seua creació, és digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat la regidora de Festes, Raquel París, que ha agraït també la tasca de coordinació de les diferents àrees per a la confecció del programa, que inclou més de trenta propostes per a tots els públics.
Per als que gaudeixen de la litúrgia, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, la Missa de Nadal, la de Sant Esteve, amb cercavila posterior de la Banda de Música, la Missa d’Any Nou i la tradicional celebració litúrgica, el dia 6 de gener en presència de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola