Notícies

Peníscola rep 500.000€ per a la conservació del nucli antic
09 julio 2018

Peníscola rep 500.000€ per a la conservació del nucli antic

  • Les obres s’efectuaran durant els exercicis 2019 i 2020
  • El projecte rep el nom de Conservació i Recuperació del Nucli Antic i s’inclou dins dels programes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional2014-2020

La Generalitat ha concedit a Peníscola la quantitat de 499.657,78 € en concepte d’ajudes destinades a projectes d’actuació de les entitats locals de la Comunitat Valenciana per a la protecció, conservació o recuperació sobre béns de patrimoni cultural i la seua posada en valor, en cofinançament amb el Programa operatiu FEDER 2014-2020.

El projecte rep el nom de Conservació i Recuperació del Nucli Antic i "la sol·licitud per a la subvenció va ser tramitada davant l’administració autonòmica per acord de la Junta de Govern de 20 de desembre de 2017", explica el portaveu de l’equip de govern i regidor d’Urbanisme, Romualdo Forner.

Aquest projecte proposa la repavimentació dels carreres del nucli antic -concretament, carrer Major, carrer Olvido, carrer Santos Mártires i Baixadad del Portal Fosc-, la substitució de la il·luminació viària, el soterrament de la xarxa d’enllumenat públic, la substitució dels col·lectors de sanejament, així com el soterrament de xarxes d’electricitat, gas i fibra òptica, entre altres treballs. “Les obres es desenvoluparan durant els exercicis 2019 i 2020, ja que durant aquest any i inicis del següent, redactarem el projecte i efectuarem la licitació pública”, afegix el regidor.

El passat mes de maig es va ratificar en sessió plenària el compromís de consignar un milió d’euros -més IVA- per avançar el pagament del projecte. "Per decret d’Alcaldia es va formalitzar el compromís d’habilitar la partida pressupostària suficient per al finançament municipal del projecte ja que l’Ajuntament, d’acord amb les bases de la convocatòria, ha d’assumir al 50% del finançament", anunciava Forner.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola