Notícies

L’Ajuntament de Peníscola coordina l’increment de serveis amb les empreses concessionàries, per a la Setmana Santa
16 marzo 2018

L’Ajuntament de Peníscola coordina l’increment de serveis amb les empreses concessionàries, per a la Setmana Santa

  • La gestió d'aigües preveu el proveïment per donar cobertura a la multiplicació del consum, que passarà a ser de 4000m3 diaris a superar els 8000m3 al dia.
  • La brigada de neteja augmentarà el personal amb 12 persones.
  • La recollida de residus s'intensificarà i es compta amb 50 noves papereres en les zones més concorregudes, així com en el recorregut fins a l'ermita de Sant Antoni, en el qual s'inclouran també contenidors per a la romeria, tal com es va fer la Setmana Santa passada

L’arribada dels festius de Pasqua multiplica la població del municipi aproximadament per deu, passant de 7500 habitants a més de 75.000. Aquesta circumstància obliga l’administració local a programar, juntament amb les empreses concessionàries de serveis, l’ampliació d’aquests. La Regidoria de Serveis ha convocat una reunió de coordinació «amb l’objectiu de millorar i optimitzar els recursos de cadascuna de les empreses i millorar l’eficiència en la gestió de cada necessitat» ha explicat el mateix regidor de l’àrea, Alfonso López.
Des de cadascuna de les empreses i sota la supervisió tècnica de les àrees d’Activitats i Brigada de Serveis s’han establir les necessitats a cobrir, s’han identificat les incidències detectades en anys anteriors i la taula de coordinació ha resolt implementar personal i la millora coordinada de diversos serveis.
En matèria de proveïment d’enllumenat i aigua, les empreses han confirmat la disponibilitat dels sistemes, «en el consum d’aigua, pràcticament registrarem un increment del doble del consum que, durant els mesos d’hivern es troba al voltant dels 4000 metres cúbics al dia i en Setmana Santa superarà els 8000» ha explicat López.
Pel que respecta a la neteja de vials, se suplementarà la brigada amb dotze persones més, que intensificaran les tasques de neteja a conseqüència de la multiplicació de la població i usuaris de la via pública. De la mateixa manera es compta, amb el nou contracte, amb 50 papereres més en la zona del passeig marítim, i s’efectuarà la recollida de cartró porta a porta els dimecres per a comerços i negocis locals. «Ubicarem papereres i contenidors en el recorregut cap a Sant Antoni, per a la romeria» ha anunciat López.
Aquestes reunions de coordinació de l’àrea de Serveis es van iniciar i establir de forma periòdica ja en l’inici del mandat, «la qual cosa va resultar molt beneficiosa per identificar errors i corregir deficiències» ha valorat el regidor, que ha anunciat aquesta nova reunió de coordinació com la primera de l’anualitat i l’inici de «les rondes de contactes i reunions rutinàries que establim de forma periòdica, amb l’objectiu d’identificar incidències i poder plantejar solucions de forma eficient i ràpida» ha explicat López.
Les tasques d’adequació de les platges, amb la instal·lació de les passarel·les, continuen aquests dies amb la revisió de banys públics i instal·lació gradual de dutxes en les platges urbanes, perquè estiga tot dispost pera a la Setmana Santa.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola