Notícies

En marxa el Club de Producte turístic Peníscola Familiar
07 marzo 2018

En marxa el Club de Producte turístic Peníscola Familiar

  • Les empreses turístiques de la localitat podran sol·licitar la seua adhesió abans del 9 d’abril, mitjançant una declaració responsable i l’acreditació de l’acompliment dels requisits exigits
  • La Taula de Treball del Consell de Turisme Familiar ha establert la llista d’ítems que les empreses han d’acomplir tant en la categoria d’allotjament, empreses d’oci, com de restauració
  • El municipi forma part del Club de Producte reconegut per la Secretaria d’Estat de Turisme amb el Segell de Turisme Familiar i també del d’àmbit autonòmic, Tour&kids

Peníscola continua amb l’aplicació del pla de ruta per a la gestió del producte turístic orientat a les famílies que marca el nou Pla Estratègic, i convoca una nova reunió de la Taula de Treball del Consell de Turisme Familiar, que va iniciar el seu camí el primer quadrimestre de l’any passat.

Integrat per membres del sector d’allotjament, pel que respecta a hotels de diferents dimensions, càmpings i apartaments, representants del sector d’activitats complementàries i de la restauració “en el qual hem acordat, després de ters mesos de treball, l’obertura del termini per a la presentació de candidatures per a la integració del Club de Producte Peníscola Familiar, d’àmbit local” ha explicat la tècnica de l’àrea de Turisme, Belén Miguel.

Els requisits acordats sumen un total de 36, basats en el Segell de Turisme Familiar a nivell nacional i les propostes sorgides de les anteriors taules de treball convocades.

Hi ha requisits obligatoris com, per exemple, disposar de cadires i trones adaptades, possibilitat de calfar biberons 24h al dia, disposar de banyeres per a xiquets, seguretat en balcons i escales principals, disposar d’informació específica i orientada al segment familiar en el web de l’establiment, comptar amb activitats orientades i adreçades a xiquets, per diferents trams d’edat, comptar amb monitors amb titulació per a les activitats amb xiquets, etc.

També s’ha establert un conjunt de requisits recomanables que centraran les accions de millora de les empreses adherides al Club, com per exemple, comptar amb inspecció tècnica de materials emprats per a activitats lúdiques amb xiquets, comptar amb informació addicional en menús sobre al·lèrgens, disposar de farmaciola infantil, vaixella infantil, perxes de mida reduïda, intercomunicadors, canviadors, piscina infantil o baranes per als llits.

Els establiments que vulguen presentar la seua candidatura al Club de Producte Peníscola Familiar hauran de presentar a l’àrea de Turisme una declaració responsable amb justificants de l’acompliment de la totalitat dels requisits exigits i el seu compromís per incorporar els requisits recomanables de forma gradual. El termini de lliurament de sol·licituds acabarà el dia 9 d’abril d’enguany, i es planteja obrir el termini de forma anual durant el primer trimestre de cada any, de l’1 de gener al 31 de març, perquè el departament avalue les sol·licituds i es tramite l’adhesió al Club.

La identificació dels establiments amb una placa en la seua entrada, amb la creativitat del nou Club i la seua inclusió en les comunicacions oficials que es realitzen des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament “suposen un segell de qualitat que garanteix uns estàndards específics i orientats al perfil de turista majoritari en el nostre municipi, per això és important la creació d’aquest Club, per a la promoció de l’oferta de la destinació i per comptar amb un mecanisme de control de qualitat que ens permet millorar any rere any” ha valorat el regidor de l’àrea, Rafael Suescun, que ha presidit la Taula del Consell en el dia d’avui.

La importància del segment familiar per a Peníscola
Després de l’última actualització dels plans estratègics per a la millora de la competitivitats de la destinació, el 2012, amb el desenvolupament i la implantació del Pla de Màrqueting Digital, enguany, gràcies a l’incentiu de les ajudes posades en marxa per la Diputació Provincial, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha coordinat el desenvolupament d’aquest Pla Estratègic centrat en el segment familiar.

Aquest és el de major presència en la destinació, compta amb un perfil ja madur quant a la seua existència, però jove pel que respecta a la demanda de nous productes complementaris, així doncs, amb l’objectiu d’estudiar i actualitzar les necessitats del visitant familiar i d’establir les àrees de millora, Peníscola culminava el trimestre passat el procés d’estudi amb diverses línies de treball estratègic en les conclusions, entre les quals destacava la inclusió d’un òrgan de gestió municipal específic per a aquest producte.

La localitat forma part del Club de Producte impulsat, a través del Segell, per la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, reconegut i promocionat per la Secretaria d’Estat de Turisme, així com del Club de Producte de la Comunitat Valenciana, Tour&Kids. Per la seua banda, “l’empresariat local ha compartit l’estratègia de la gestió de la destinació i hi ha apostat contribuint de forma inequívoca a la millora del nostre posicionament com a referents a nivell estatal”, ha agraït l’alcalde.

Característiques del turista familiar
El turista familiar es defineix com aquell que viatja amb, almenys, un menor de 16 anys. Això condiciona els desplaçaments perquè és dependent de les vacances escolars, però és compatible amb altres segments de major flexibilitat.

Demana activitats d’oci i restauració orientades a les seues necessitats, requereix de seguretat i sistema sanitari garantits, és respectuós amb l’entorn i contribueix al desenvolupament sostenible de les destinacions.

Els menors entre 3 i 11 anys condicionen les vacances del nucli familiar i presenten un alt índex de fidelitat, per la qual cosa és un segment molt rendible a nivell promocional.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola