Notícies

Peníscola aconsegueix la distinció de qualitat SICTED per als seus guies turístics
15 febrero 2018

Peníscola aconsegueix la distinció de qualitat SICTED per als seus guies turístics

  • L’àrea de Turisme de l’Ajuntament programa anualment al voltant de 300 visites guiades pels entorns patrimonials de la ciutat, gratuïtes, per als seus visitants
  • L’empresa concessionària del servei, OCA Grup, ha superat satisfactòriament totes les auditories del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació, que impulsa la Secretaria d’Estat de Turisme, amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme

Després d’un any de treball, els últims cursos de formació organitzats en el mes d’octubre i la superació de la totalitat de les auditories, l’equip de guies turístics de Peníscola, servei de guies oficials, prestat per la concessionària OCA Grup en la localitat, ha obtingut la distinció SICTED que promou la Secretaria d’Estat de Turisme, amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola forma, assessora i impulsa la inclusió en aquest programa de qualitat en destinacions de les empreses i serveis turístics locals des de 2012, any en què es va certificar la mateixa localitat. Des de llavors, una trentena d’empreses turístiques, així com diferents serveis públics s’han sumat any rere any al programa que garanteix el compliment d’uns estàndards de qualitat en la gestió dels serveis turístics que es presten en la destinació.
Concretament, Peníscola compta amb les oficines d’informació turística, el Museu de la Mar, les seues platges, la Policia Local, i ara ja, els seus guies certificats.

Guies de qualitat
En total, l’Ajuntament ofereix als seus visitants i turistes 300 visites amb guia al seu entorn patrimonial, dissenyades en funció dels diferents productes turístics que ofereix la destinació. Visites guiades per la ciutat antiga, una visita nocturna o la visita a la Peníscola de Cine són les més demandades pels participants en aquest tipus d’experiències que ofereix de forma totalment gratuïta l’administració local.
“Reforçar el posicionament de Peníscola com a destinació de qualitat, sent capdavanteres, tant en certificacions, com en innovació, incorporant nous processos i nous segells a la gestió, ens permet la diferenciació i, per tant, ser més competitius” ha explicat la tècnica responsable del programa en el consistori, Belén Miguel.
Com a representant de la Comunitat Valenciana en el Comité Interdestinacions del SICTED a Madrid, Peníscola s’ha situat com a destinació referent en tot el territori autonòmic en qualitat turística i ha sigut acceptada per SEGITTUR (Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies) per formar part del programa de Destinacions Intel·ligents; es troba en aquests moments en la fase d’autoavaluació per iniciar els treballs i propostes de millora.

11 empreses renoven la seua distinció SICTED per a dos anys, 17 superen l’avaluació de seguiment
L’alcalde, Andrés Martínez, ha fet avui lliurament dels distintius SICTED, a l’empresa que gestiona les visites guiades a la localitat i, a més, a onze empreses i serveis turístics del municipi: l’Oficina d’Informació Turística, Hotel Ágora, l’empresa de lloguer d’apartaments turístics Altubel, Apartaments Florida, Aparthotel Acuasol, Aparthotel Jardines del Plaza, Gran Hotel Peñíscola, Hotel La Cabaña, Hotel Tío Pepe, Museu de la Mar i Apartamentos Tamarindos. L’alcalde ha felicitat i ha agraït “l’esforç i la implicació de totes les empreses participants” i ha ratificat el compromís de l’Ajuntament de Peníscola amb la gestió de qualitat. En breu, es convocarà una nova taula de treball amb les empreses distingides i s’emprendran noves accions formatives.

La qualitat com a segell
En el marc del reforçament del posicionament com a destinació de qualitat, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola proposa als diferents agents del sector “una Peníscola solvent, competitiva amb producte turístic consolidat i ben posicionat en el segment familiar, així com una Peníscola amb oportunitats i novetats que se centren en la promoció del turisme mariner i la pesca turisme, i la seua vinculació amb el cinema i la televisió” ha explicat el regidor de l’àrea de Turisme, Rafael Suescun, que ha insistit que la qualitat ha de seguir sent el segell que identifique la nostra destinació, allò que marque la diferència siga quin siga el producte o servei que oferim”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola