Notícies

Peníscola inclou els seus guies turístics en el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions
10 noviembre 2017

Peníscola inclou els seus guies turístics en el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions

 

  • L’àrea de Turisme de l’Ajuntament programa anualment al voltant de 300 visites guiades pels entorns patrimonials de la ciutat, gratuïtes, per als sues visitants

Després d’un any de treball, els últims cursos de formació organitzats en el mes d’octubre i la superació de la totalitat de les auditories, l’equip de guies turístics de Peníscola, servei prestat per la concessionària OCA Grup, presenten la seua candidatura per a l’obtenció del certificat SICTED que promou la Secretaria d’Estat de Turisme.

Aquesta setmana s’ha dut a terme la mesa de qualitat que ha arribat a la conclusió de presentar el conjunt de guies turístics per a l’obtenció de la certificació.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola impulsa la inclusió en aquest programa de qualitat en destinacions des de 2012, any en què es va certificar la mateixa localitat. Des de llavors, una trentena d’empreses turístiques, així com diferents serveis públics s’han suma any rere any al programa que garanteix l’acompliment d’uns estàndards de qualitat en la gestió dels serveis turístics que es presten en la destinació.

Concretament, Peníscola compta amb les oficines d’informació turística, el Museu de la Mar, les platges i també la Policia Local certificades.

Per al pròxim any, després de les avaluacions que es duran a terme a Madrid sobre les candidatures, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament espera poder comptar també amb l’equip de guies turístics certificats a partir del mes de gener.

En total, l’Ajuntament ofereix als seus visitants i turistes 300 visites amb guia al seu entorn patrimonial, dissenyades en funció dels diferents productes turístics que ofereix la destinació. Visites guiades per la ciutat antiga, una visita nocturna o la visita a la Peníscola de Cine són les més demanades pels participants en aquest tipus d’experiències que ofereix de forma totalment gratuïta l’administració local.

"Reforçar el posicionament de Peníscola com a destinació de qualitat, sent pioners tant en certificacions com en innovació, incorporant nous processos i nous segells a la gestió, ens permet la diferenciació i, per tant, ser més competitius" ha explicat la tècnica responsable del programa en el consistori, Belén Miguel.

Com a única representant de la Comunitat Valenciana en el Comité Interdestinacions del SICTED a Madrid, Peníscola s’ha situat com a destinació referent en tot el territori autonòmic en qualitat turística i ha sigut acceptada per SEGITTUR (Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies) per formar part del programa de Destinacions Intel·ligents; es troba en aquests moments en la fase d’autoavaluació per iniciar els treballs i propostes de millora l’any pròxim.

La qualitat com a segell
En el marc del reforç del posicionament com a destinació de qualitat, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola proposa als diferents agents del sector "una Peníscola solvent, competitiva amb producte turístic consolidat i ben situat en el segment familiar, així com una Peníscola amb oportunitats i novetats que se centren en la promoció del turisme mariner i la pesca-turisme, i la seua vinculació amb el cinema i la televisió" ha explicat el regidor de l’àrea de Turisme, Rafael Suescun, que ha insistit en el fet que "la qualitat ha de seguir sent el segell que identifique la nostra destinació, el que marque la diferència, siga quin siga el producte o servei que oferim" i ha confirmat la continuïtat de Peníscola com a líder del grup de treball dins del Comité Interdestinacions SICTED en l’àrea de promoció i màrqueting turístic.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola