Notícies

Peníscola acosta Berlanga als més menuts amb tallers de cinema
11 octubre 2021

Peníscola acosta Berlanga als més menuts amb tallers de cinema

Un pont cap a Berlanga

  • L'agenda d'activitats d'aquest pont en homenatge al Mestre ha inclòs activitats per al públic familiar
  • La literatura ha comptat també amb el seu espai dins de la programació amb Villena i la seua biografia del cineasta valencià

A Peníscola continuen aquest pont les activitats en homenatge a Luis García Berlanga, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, inscrites l'any Berlanga.

La programació Un pont cap a Berlanga, ha inclòs projeccions, xarrades, tallers, jornades a les escoles i fins i tot activitats per al públic familiar.

Es tracta, concretament, de tallers de manualitats en els quals han aprés a crear una claqueta i els seus usos, així com altres materials que intervenen en el procés de creació audiovisual; de la mateixa manera, s'ha compartit amb els més menuts qui va ser Berlanga i com va ser la seua relació amb Peníscola, on va rodar dues de les seues pel·lícules, Calabuch i París-Tumbuctú.

A més, han continuat les recreacions de sets de rodatge en la ciutat emmurallada, en les quals des dels més joves als més majors, han pogut sentir-se actors i actrius per un dia, en les activitats de turisme vivencial que ha impulsat l'àrea de Turisme. El dilluns ha sigut el torn de Calabuch, amb la recreació d'una de les escenes més icòniques de la pel·lícula, en la qual el coet vola amb una explosió de llum i color que tiny el cel de Peníscola en el film.

Berlanga en els llibres
La literatura ha comptat també amb el seu espai dins de la programació, amb la participació de Miguel Ángel Villena i la seua biografia del cineasta valencià titulada Berlanga. Vida y cine de un creador irreverente.

A la xarrada amb Villena, s'ha sumat Chechu García-Berlanga per a compartir el seu projecte documental "Berlanga, próximamente", així com Josi Ganzenmüller - director teatral - i Juan Bautista Simó, Cronista oficial de Peníscola, que han compartit en una trobada la seua experiència personal amb el mestre, durant les seues estades a la Ciutat a la Mar.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola