Informació de FACSA davant el COVID-19

COVID-19 Mesures de prevenció i informació d'utilitat

Està assegurat el subministrament d'aigua? Què passa si hi ha una avaria?

Sí. Tot l'equip segueix treballant per garantir el subministrament i atendre possibles incidències les 24 hores del dia, tant les que afecten a serveis essencials com els hospitals, com les dels usuaris domèstics. No obstant això, per a una major seguretat col·lectiva, part de la plantilla opera de forma presencial, i la resta en teletreball o com a retens de suport.

És segur beure aigua de la xarxa?

Sí. Beure aigua de l'aixeta continua sent una pràctica segura. Els processos actuals de desinfecció convencionals inactiven de manera eficient el SARS-CoV-2 en cas de presència, segons reconeixen l'OMS i altres organismes de referència internacional.

S'estan realitzant lectures dels comptadors?

La lectura dels comptadors dels abonats domèstics s'ha suspés temporalment  per complir amb les normes de confinament. En aquest cas es realitza una estimació de consum, en base als seus consums anteriors, que es regularitzarà quan es reanude l'activitat de lectura dels comptadors.

Els usuaris que ho desitgern ens poden fer arribar lectura dels seus comptadors (per via telefònica, oficina virtual, APP), que serà utilitzada per realitzar la facturació del consum.

La lectura dels comptadors de les activitats comercials i industrials que tenen instal·lat el comptador accessible des de la via pública se segueix realitzant.

S'estan fent talls d'aigua?

No. S'han suspés tots els tràmits per realitzar les interrupcions de subministrament mentres dure aquesta situació d'estat d'alarma.

Com puc realitzar les meues gestions amb FACSA? Estan obertes les oficines?

Les oficines d'atenció comercial romandran tancades al públic mentres dure l'estat d'alarma, per seguretat dels clients i la plantilla.

Podreu realitzar totes les gestions habituals telefònicament o a través de l'oficina virtual, o de l'APP de FACSA.

Així mateix, durant aquest període es faciliaran els tràmits, i podrà quedar posposada l'entrea de la documentació requerida.

Com puc pagar el meu rebut si les oficines de FACSA estan tancades al públic?

Aquells usuaris que no tenen els seus rebuts domiciliats i pagaven físicament en les oficines de FACSA rebran la factura en el seu domicili i podran realitzar el pagament en les entitats bancàries que s'indica en la factura.

També podran realitzar el pagament en l'oficina virtual de FACSA (via web) tot i sense ser usuari registrat, amb el codi que apareix en la factura (número de rebut).

Què he de fer si no puc pagar el meu rebut?

Atendrem les circumstàncies especials que aquelles persones que no puguen fer front al pagament del rebut de l'aigua del seu habitatge habitual, com a conseqüència de l'estat d'alarma.

 

 

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola