Comunicació Conselleria d'Economia

Enllaços relacionats

La Direcció General de Comerç i Consum fa una crida a la calma als consumidors, ja que l’abastiment està totalment garantit

  • La Conselleria d’Economia ha elaborat una sèrie de recomanacions per fomentar el consum responsable des del comerç i entitats locals.
  • Des del Consell es destaca que els sistemes d’abastiment funcionen amb normalitat i que no hi ha motius per fer aprovisionaments massius

València (14.03.20). "La gent creu que es quedarà confinada a casa i per això estem presenciant escenes dantesques en els supermercats de la Comunitat, on s’estan produint aglomeracions de gent que fa compres massives sense sentit. Apel·lem a la calma i a un consum responsable i solidari", ha subratllat Seguí.

"Els supermercats estaran oberts i amb abastiment d’aliments els 15 dies. La gent ha d’estar tranquil·la".

És per això que des de la Conselleria d’Economia s’ha elaborat un decàleg de mesures on es contemplen accions informatives i de prevenció adreçades als comerços i a les entitats locals valencianes. Per informar a les persones consumidores, Economia posa a disposició models de cartells per a tendes físiques i banners per a pàgines web i xarxes socials, en la pàgina web de la Conselleria.

L’objectiu d’aquests cartells és recalcar que l’abastiment està garantit i la necessitat de continuar amb els hàbits de consum habituals, que eviten aglomeracions i esgotament de productes de manera innecessària. També s’inclou la recomanació de mantindre distàncies interpersonals de metri i mig com a mesura de prevenció. Economia recorda la necessitat de respectar els aforaments de les tendes físiques segons la seua superfície comercial. Aquest control correspon al mateix establiment, tot i que poden disposar de l’ajuda dels Ajuntaments, en cas de necessitat.

Recomanacions a entitats locals
La Direcció General de Comerç, Artesania i Consum insta a evitar la descoordinació entre administracions i a col·laborar amb els establiments comercials de cada municipi. El departament recorda que en cas de necessitat de prendre mesures restrictives de les activitats econòmiques, aquestes han de respectar els principis de necessitat (només si són necessàries), de no discriminació (les mesures han de ser equivalents per a totes les activitats similars) i de proporcionalitat (només les  mesures necessàries en el grau necessari), en aplicació de la Directiva 2006/123/CE.

De la mateixa manera, el departament recomana col·laborar amb els establiments comercials de cada municipi amb una sèrie de mesures. Entre aquestes, flexibilitzar les limitacions horàries i d’accés en les tendes físiques per permetre la reposició de productes. També, l’ordenació del trànsit que siga necessària per a l’accés dels vehicles de repartiment de les compres en línia o col·laborar amb cada comerç per mantenir l’ordre habitual.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola