Notícies

La Policia Local de Peníscola atén més de 8000 avisos i intervencions durant el primer semestre de 2017
24 julio 2017

La Policia Local de Peníscola atén més de 8000 avisos i intervencions durant el primer semestre de 2017

  • Destaquen els serveis humanitaris i auxilis amb 855 registres, un 10% del total
  • Els serveis relacionats amb la seguretat ciutadana han sumat 480
  • Les intervencions relatives a la venda ambulant no autoritzada han sigut 270 amb resultat de 2000 articles decomissats

La Regidoria de Governació de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç de l’actuació policial del primer semestre de l’any i n’ha destacat l’atenció a més de 8000 avisos i intervencions.

En destaquen els serveis humanitaris i auxilis, amb un total de 855, al voltant del 10% del total de serveis efectuats, concretament, es tracta d’atencions en accidents, caigudes, acompanyaments, malalties mentals, rescats, pèrdua de menors, ancians o atencions a senderistes.

El segon tipus de serveis, per volum, són els referits a la seguretat ciutadana amb un total de 480, es tracta de serveis efectuats en matèria de violència de gènere, agressions, baralles; col·laboració amb bombers; robatoris, furts, danys a béns immobles o desordres públics.

Pel que respecta al trànsit i a la seguretat vial s’han atés 262 accidents i infraccions.

“Top manta”

Destaquen les 270 intervencions en matèria de venda ambulant no autoritzada, popularment coneguda com a “top manta”, com a resultat de les quals la Policia Local ha decomissat més de 2000 articles que han sigut destruïts durant els primers dies d’aquest mes.

L’intendent en cap de la Policia Local, Antonio Morejón, ha destacat en aquest sentit que durant els mesos d’estiu, la tasca de control de la venda fraudulenta “centra bona part dels esforços pel perjudici que representa per al comerç local i per al mateix comprador que adquireix la compra sense cap tipus de garanties”. A aquest respecte, Morejón ha assegurat que les prioritats en la gestió d’aquestes intervencions són ocupar l’espai per evitar que els manters despleguen la mercaderia, evitar la venda i informar als compradors de la infracció que suposa l’activitat. La denúncia i decomís de material, atenent als principis de proporcionalitat, congruència i oportunitat, ha resultat dels decomissos referits i un total de 22 denúncies.

El control de les habituals zones de concentració de venda no autoritzada, en el Passeig Marítim, ha provocat el desplaçament de l’activitat a les mateixes platges, més difícils de controlar per part dels agents, la qual cosa ha provocat patrulles de vigilància en platges i decomissos, així com actuacions en aquestes en l’inici de la temporada estival.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola