Notícies

Peníscola mostra a Castelló els seus Plats de Cine
23 marzo 2017

Peníscola mostra a Castelló els seus Plats de Cine

Amb motiu de les festes de la capital de la Plana, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola, de la mà del Club de Producto Peñíscola Gastronómica, ha protagonitzat un espectacle de cuina a la plaça de les Aules, amb l’objectiu de presentar la seua gastronomia de cinema.

Amb la degustació de tres tapes, els xefs peniscolans han sorprés als nombrosos curiosos que han acudit a la cita en el centre de Castelló. Més de 300 racions repartides han donat compte del saber fer dels restauradors de la ciutat pontifícia, que en aquesta ocasió, han aprofitat la cita per presentar tres creacions en forma de tapa inspirades en una de les ficcions televisives rodades en la localitat. El Chiringuito de Pepe, la sèrie d’èxit que va rodar els exteriors en la Ciutat a la mar, ha deixat petjada en aquests plats, de marcat caràcter mediterrani i que recuperen la tradició culinària, combinant-la amb l’avantguarda. Bunyol de galera amb dos amb dos alliolis, coqueta de llobarro marinat i canaló cruixent de cavalla han sigut les tres propostes que han conquistat els paladars castellonencs en plenes festes de La Magdalena.

La relació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, i que va trobar un dels seus moments més gloriosos en el rodatges de El Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta. Les visites guiades i les rutes mostren els enclavaments de cada rodatge en la ciutat i mostren el resultat en la pantalla amb la transformació de cada escenari, mentre es visita, a través de la senyalització i els panells informatius.

Recentment, Peníscola ha acollit nombrosos rodatges en els últims anys, com el de la sèrie El Chiringuito de Pepe i, més recentment, la ficció nacional d’èxit El Ministerio del Tiempo, així com la reconeguda i guardonada sèrie internacional Game of Thrones, la més important de la història de la televisió a nivell mundial pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la mateixa crítica. Aquest impuls ha reforçat l’aposta del municipi per mostrar la seua faceta cinematogràfica, i suma la seua gastronomia a aquesta experiència de cinema.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola