Notícies

La Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Peníscola crea el Consell General Consultiu de la Ciutadania
23 marzo 2017

La Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Peníscola crea el Consell General Consultiu de la Ciutadania

  • Se sumarà als cinc consells sectorials ja existents i preveu incorporar també enguany un nou fòrum de debat, el Consell de Turisme Familiar, en coordinació amb l’àrea de Turisme
  • S’hi tractaran qüestions d’interés general en les quals el consistori sol·licitarà l’opinió dels veïns; com, per exemple, el procediment d’elaboració dels Pressupostos Participatius

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Peníscola, en coordinació amb la resta d’àrees de gestió municipals, ha proposat la creació del Consell General Consultiu de la Ciutadania.

Aquest respon a la necessitat de generar un espai de debat i participació sobre qüestions d’interés general, que afecten o interessen als diferents col·lectius.

“L’agilitat que presenten els consells sectorials que ja funcionen és precisament el que els fa útils, amb cada sector tractem els temes del seu interés i que requereixen coordinació entre entitats; tanmateix, comptar amb un òrgan que aglutine les diferents àrees serà d’utilitat per tractar temes d’interés general i és una necessitat que cobrim amb la creació d’aquest nou Consell Ciutadà” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París.

Temes com l’elaboració dels Pressupostos Participatius, informació davant noves normatives i lleis o la coordinació davant situacions d’emergència, es tractaran en aquest fòrum, que estarà integrat per entitats, associacions veïnals i representants de tots els àmbits de la societat civil en la localitat.

A Peníscola hi ha ja diversos consells de participació, concretament, el Consell d’Esports (des de 2008), el Consell Local de Comerç (des de 2011) i el Consell Sectorial de Turisme (des de 2015, després de la dissolució del Patronat Municipal), el Consell de Cultura (2016), així com el Consell Agrari.

La regidora ha anunciat que enguany se sumarà també als existents, el nou Consell de Turisme Familiar, que es coordinarà amb la Regidoria de l’àrea.

“L’objectiu és que la participació, a més de disposar d’un marc legal com a garantia, després de la recent aprovació de la nova ordenança, impulsada per aquest equip de govern, articule espais de debat i participació efectiva per a tots” ha assegurat la regidora, recordant que són “fòrums dinàmics, que es reuneixen de forma periòdica i que integren els portaveus dels grups polítics municipals”.

La creació del nou Consell de Participació Ciutadana es va aprovar en el passat Ple municipal.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola