Notícies

L’Ajuntament de Peníscola treballa en el Pla d’Igualtat per als seus empleats públics
21 febrero 2017

L’Ajuntament de Peníscola treballa en el Pla d’Igualtat per als seus empleats públics

  • El document arranca amb una declaració institucional de la corporació municipal i el seu compromís de garantir la igualtat efectiva d’homes i dones

La Regidoria de Personal de l’Ajuntament de Peníscola està treballant en la posada en marxa del Pla d’Igualtat dels empleats públics de la seua organització.
La tècnica de Gestió Administrativa, Rosa Martínez, ha elaborat el document de partida, d’acord amb el marc legal vigent.
S’ha notificat ja aquest document en Junta de Govern Local, un primer esborrany del qual finalment haurà de donar-se compte en el Ple municipal.
Precedeix el Pla una declaració institucional per la qual s’adquireix un compromís per part de la corporació municipal de “garantir la igualtat efectiva de dones i homes en l’àmbit intern de l’organització”, tal com resa el mateix document; després d’adquirir aquest compromís, es convocarà la Mesa Negociadora, en la qual participaran els representants sindicals i després de la qual s’haurà d’arribar a un consens per a la creació d’una Comissió d’Igualtat per a l’elaboració definitiva del Pla, del qual durà a terme també el seguiment i l’avaluació de la seua implantació.
La regidora de l’àrea, Sandra Albiol, ha pogut estudiar el document de partida, “un document rigorós, tècnic i detallat que efectua un diagnòstic de la situació dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament des del punt de vista de la igualtat efectiva i, a la vegada, realitza propostes per a la millor contínua, la qual cosa haurà de ser el nostre objectiu” ha explicat.
El document identifica, per exemple, la producció entre homes i dones en la plantilla de personal, del total de 131 empleats públics, 64 són dones i 67 homes; comprova que en matèria de conciliació un baix percentatge – i només dones - han sol·licitat la reducció de jornada, i dóna compte de la recent decisió presa pel Ple, el passat 12 de gener, per la qual s’amplia el permís de paternitat a sis setmanes.
Albiol ha volgut reconéixer i posar de manifest “el treball que s’ha dut a terme des de l’àrea tècnica”, ha destacat que la sol·licitud efectuada per la Regidoria en Junta de Govern per a l’elaboració d’aquest Pla “es va veure referendada pel grup municipal socialista, que va realitzar la proposta en Ple, la qual cosa posa de manifest l’interés comú per donar resposta a la promoció de la igualtat efectiva en la plantilla de treballadors de l’Ajuntament”.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola