Notícies

L’Ajuntament de Peníscola ha atés 144 peticions d’ajudes d’emergència social en el que va d’any
24 octubre 2016

L’Ajuntament de Peníscola ha atés 144 peticions d’ajudes d’emergència social en el que va d’any

  • La Regidoria de Benestar Social destinarà un total de 74.000€ en aquest 2016 per a donar cobertura a les necessitats bàsiques de les famílies sense recursos pel que respecta a subministraments de llum, gas, aigua o medicaments, així com l’habitatge.
  • L’última modificació de crèdit aprovada pel Ple per a l’ampliació de l’esmentada partida pressupostària ja s’ha fet efectiva i els nous beneficiaris de la dotació de recursos comptaran amb aquests a partir d’aquesta setmana.
  • L’àrea de Serveis Socials atén al llarg de l’any més de 2000 usuaris i compta, després de l’esforç d’aquest 2016, amb 8 persones treballant en dependència, atencions a domicili, la unitat de respir, serveis generals i el servei per a la família i la infància

Les regidories de Benestar Social, Hisenda i Joventut han treballat conjuntament en l’ampliació gradual de la partida pressupostària destinada a emergència social. Així, des de l’inici de l’any, amb una consignació pressupostària de 42.000€, es van plantejar dues modificacions de crèdit en els quals s’aprofitaven romanents d’estalvi d’altres partides, per ampliar els recursos que es destinarien a les famílies més necessitades.
El maig s’ampliava la partida amb 10.000€ i el passat ple de setembre, en 22.000€ més.
“En total, comptarem amb 74.000€ per destinar a les ajudes d’emergència social, així com de pobresa energètica, que han sumat ja en el que va d’any 122 i 22 respectivament”, ha explicat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol.
L’alcalde, Andrés Martínez, s’ha interessat per l’estat d’execució de la recent ampliació pressupostària i la regidora d’Hisenda, Sandra Albiol, ha confirmat a l’equip que aquesta s’ha fet ja efectiva i les noves peticions de les ajudes podran comptar amb els dits recursos a partir de la pròxima setmana.
“Hem atés ja a multitud de famílies, ajudant-los amb els subministraments bàsics, la llum, l’aigua, el gas, compra de medicaments o el lloguer d’un habitatge” ha explicat Albiol, destacant la intensiva tasca que es realitza des del departament de Serveis Socials, “gràcies a aquesta ampliació pressupostària seguirem fent-ho fins al final de l’any, atenent noves sol·licituds”.
Només l’any passat es van atendre a Serveis Socials 2.330 persones, de les quals, una xifra similar a l’actual comptaven amb ajudes de primera necessitat.
Després de verificar i identificar sobrants en altres àrees, “vam decidir fer un suplement a aquest partida per poder donar cobertura a les necessitats que es plantejaven des de l’àrea de Benestar Social, donant prioritat a les necessitats de les famílies amb major necessitat, malgrat trobar l’oposició d’altres grups polítics, la modificació de crèdit va sortir endavant gràcies a l’equip de govern”, destacava l’alcalde, que ha felicitat a les regidores de les diferents àrees que han fet possible aquesta ampliació pressupostària.
Des de l’any 2003 l’Ajuntament de Peníscola compta amb una partida destinada a emergència social; inicialment, comptava amb 25.000€ a l’any, xifra que es va veure ampliada el 2008, quan es va identificar un major nombre de casos i peticions, per la qual cosa es va ampliar el pressupost fins a 47.000€. “En els últims anys, l’Ajuntament ha fet un esforç importantíssim per poder atendre a totes les famílies amb necessitats acreditades i, és per això, que en els últims anys hem tractat de destinar cada vegada més recursos a qüestions d’emergència social” ha explicat l’alcalde, destacant “l’aposta del govern municipal per reforçar l’ajuda a aquells que més la necessiten”.
Prova d’això és també l’ampliació contínua del personal de l’àrea de Serveis Socials que compta, després de l’última incorporació en l’àmbit administratiu en els últims dies, amb vuit persones treballant en dependència, atencions a domicili, la unitat de respir, serveis generals i el servei per a la família i la infància.

Un procediment regulat i auditat
Els 144 beneficiaris de gener a setembre d’aquest tipus d’ajudes d’emergència social han hagut de seguir el protocol marcat per la legislació vigent i, per tant, després d’una cita amb la treballadora social i acreditar amb dades econòmiques la necessitat de cobertura de les seues necessitats bàsiques, l’Ajuntament, a través de la Junta de Govern Local, ha procedit a aprovar les ajudes, amb l’informe previ de l’àrea de Serveis Socials.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola