Notícies

Peníscola es prepara per a l’arribada de la Volta Ciclista a Espanya
25 agosto 2016

Peníscola es prepara per a l’arribada de la Volta Ciclista a Espanya

  • El 5 de setembre el municipi comptarà amb la cita ciclista més important del país, la logística de la qual envairà el centre del poble
  • Les tasques d’adequació de vials i la celebració de la mateixa prova provocaran la redistribució del trànsit i variacions en els recorreguts de les línies del bus urbà
  • La Policia Local ha informat mitjançant una circular als propietaris dels immobles de l’accés restringit i els talls de vials, s’ha distribuït la informació en línia en el Portal de Transparència i en xarxes socials i es distribuirà un Ban.

La Ciutat a la Mar rebrà el final de l’etapa número 16 de la Volta en deu dies i, després de les diverses reunions de coordinació amb la direcció tècnica de la prova i els serveis municipals, l’alcalde, Andrés Martínez, ha informat avui amb detall als grups polítics municipals, en la Junta de Portaveus convocada, del dispositiu de seguretat i trànsit que es desplegarà el dia 5 de setembre.
L’acollida de la logística de la prova en ple centre “suposa un repte important que hem hagut de planificar amb mesos d’antelació i coordinar, tant amb la mateixa organització de la prova esportiva com amb els diferents departaments involucrats, que estan treballant perquè la celebració siga un èxit” ha explicat el mateix alcalde.
Des de la Policia Local, passant per l’àrea d’Esports, l’àrea tècnica del departament d’Urbanisme, la Regidoria de Serveis, la Brigada d’Obres, l’àrea de Turisme i el departament de Comunicació, s’ha estat treballant en l’organització conjunta de l’acollida de la Volta.
Concretament, després de tancar el pla d’actuacions, l’àrea d’Urbanisme procedirà a adequar el ferm dels vials pels quals discorre la prova en el nucli urbà, concretament en l’Av. de Pigmalión i Av. del Papa Luna, en el tram des de la Pl. d’Illueca fins on està ubicada la Policia Local. Els treballs d’adequació se centraran a rebaixar els desnivells dels passos de vianants, per evitar caigudes dels ciclistes i facilitar la seua arribada a la meta. A més, es restringirà l’aparcament en els metres anteriors i posteriors de cada pas de vianants per poder realitzar les obres. Aquests treballs es duran a terme els dies 1 i 2 de setembre en les vies referides, amb la qual cosa es provocaran talls intermitents de trànsit.
Pel que respecta al dia de l’etapa, el dilluns dia 5, des de les set del matí fins a les nou de la nit, no es podrà circular per l’Av. del Papa Luna des de la intersecció amb l’Av. de la Mar i fins enfront de l’Hotel Felipe II, per la qual cosa s’habilitarà una via alternativa al trànsit i s’invertirà la circulació per l’Av. d’Espanya. Es prohibirà  aparcar en l’Av. de Pigmalión i c. del Puntarró durant aquest dia.
Es tallarà totalment al trànsit el recorregut complet des de l’Av. del Camí d’Enmig, durant l’arribada de la cursa ciclista.
Així mateix, el servei de bus es veurà modificat, ja que s’invalidaran les parades des de La Volta fins a la Pl. d’Illueca, i es desviarà la circulació per una ruta alternativa i es conservaran la resta de parades.
La Policia Local ha informat ja detalladament a través d’una circular als propietaris dels hotels, càmpings i apartaments afectats per les restriccions d’accés i trànsit del dia 5. En els pròxims dies es posarà en circulació un Ban Municipal per a tot el municipi, i ja està a disposició de tota la ciutadania la informació detallada en el Portal de Transparència de l’Ajuntament de Peníscola, així com en els perfils de les xarxes socials.
“És un oportunitat excepcional de mostrar Peníscola a través de les càmeres dels més de 150 periodistes acreditats i de demostrar-nos, una vegada més que, amb coordinació i cooperació ciutadana, Peníscola està a l’altura de les exigències d’una prova esportiva de primer ordre” ha valorat l’alcalde.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola