Notícies

Peníscola signa la seua Carta de Compromís amb la Sostenibilitat.
27 marzo 2023

Peníscola signa la seua Carta de Compromís amb la Sostenibilitat.

CERTIFICAT BIOSPHERE

  • L'Ajuntament es postula per a obtindre el Segell Biosphere, un sistema de mesurament de la sostenibilitat, amb l'objectiu de funcionar com a eina de millora contínua.
  • L'àrea de Turisme ha compartit amb les empreses del sector el procés per a obtindre el seu propi certificat Biosphere

L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola, en la seua aposta per la sostenibilitat, ha signat avui la Carta de Compromís amb la Sostenibilitat, en virtut de la qual inicia el procediment per a l'obtenció del Segell Biosphere, un sistema de mesurament de la sostenibilitat de la destinació
De la mateixa manera, la Regidoria ha elaborat un cronograma d'implantació de la certificació en la destinació per als pròxims 2 anys, durant els quals i de manera gratuïta, totes les empreses que ho desitgen puguen optar a aquesta certificació.Així, avui s'ha dut a terme una jornada informativa a les empreses del sector per a traslladar-los el procediment per a la seua obtenció.
"Des de l'àrea de Turisme s'està treballant en la millora contínua de la destinació. Amb programes i accions de qualitat, accessibilitat i sostenibilitat i iniciem ara aquest nou projecte de sostenibilitat turística, dins de les accions del PST" ha explicat la tècnica municipal, Belén Miguel.

El programa Biosphere Sustainable
Es tracta, concretament del programa  Biosphere Sustainable, un sistema revolucionari que indica el nivell real de la sostenibilitat de la destinació turística i també de les empreses d'aquest. Així doncs el programa té la capacitat d'involucrar els agents implicats en el sector; institucions, sector privat i els seus empleats sense oblidar els clients, en el procés.Utilitzant una plataforma digital molt accessible i intuïtiva, qualsevol empresari podrà reconéixer el seu compromís i vincular la seua gestió amb l'Agenda 2030 de Nacions Unides amb les seues 169 metes.
Biosphere brinda l'oportunitat d'accedir a un procés de millora contínua, desenvolupant un Pla de Sostenibilitat adaptat i personalitzat a les necessitats de l'empresa, a través de la selecció de centenars d'activitats i accions sostenibles, vinculades als ODS de l'Agenda 2030.
Evidenciar els esforços en matèria de sostenibilitat i aconseguir la distinció ”Compromés” amb la sostenibilitat, "és un avantatge competitiu, a més d'una porta oberta a la sol·licitud d'ajudes que vagen encaminades a reforçar aqueix compromís estratègic que compartim administració i empreses" ha valorat el mateix alcalde, Andrés Martínez, després de la signatura de la Carta.
Continuar el camí cap a la millora contínua i obtindre la distinció ”Certificat” demostrant a l'auditor totes les accions sostenibles que es duen a terme seria el següent pas. Comunicar en temps real les bones pràctiques als clients, col·laboradors i stakeholders, avalades pel segell de garantia Biosphere, proporciona a l'entitat "un elevat grau de compromís amb el turisme intel·ligent i sostenible, així com amb l'aposta de les mateixes administracions públiques.
"Avançar cap a una destinació turística més sostenible és un compromís de tots els que formem part del sector i per això l'Ajuntament no sols assumeix la seua pròpia responsabilitat avançant en aquesta direcció sinó que també volem facilitar a les empreses que se sumen en aquest camí" ha explicat l’alcalde.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola