Notícies

Peníscola prioritza els vianants en el passeig marítim
04 junio 2021

Peníscola prioritza els vianants en el passeig marítim

  • Les bicicletes compten amb el ciclo carril contigu, en la calçada
  • La mesura es va impulsar l'any passat per a garantir la distància de seguretat entre els usuaris del passeig
  • La Policia Local fa tasques informatives de recordatori en aquestes dates en les quals la ciutat comença a rebre els primers turistes i visitants de la temporada estival

Amb la reobertura a la mobilitat entre comunitats, Peníscola ha començat a rebre turistes i visitants en les últimes setmanes.

Davant l'increment d'usuaris en els sis quilòmetres de passeig marítim en la zona nord, la Policia Local, està duent a terme tasques informatives i de recordatori per al compliment de la senyalització del vial que dona prioritat als vianants.

L'any passat es va habilitar un ciclo carril en la calçada al llarg dels quasi sis quilòmetres que discorren paral·lels a la platja Nord.

"El passeig, d'amplària variable al llarg de tot el seu recorregut, havia i ha de garantir el respecte de les distàncies interpersonals de seguretat, per això continuem prioritzant els vianants"ha explicat el regidor de l'àrea d'Urbanisme, Jorge Rovira.

A través del desplaçament de l'antic carril bici a la calçada, tant vianants com ciclistes poden circular per carrils diferenciats. "No podem renunciar al carril per a bicicletes amb l'alt nivell d'usuaris que hi ha durant la temporada d'estiu, així que traslladem el carril a la calçada on es va habilitar un espai segur per als ciclistes, a la mateixa vegada que garantim passejos segurs i còmodes en el passeig marítim, només per a vianants" ha recordat Rovira.

Aquesta iniciativa va ser fruit del diàleg amb els veïns de la zona, el mateix col·lectiu d'usuaris de bicicletes i les àrees de Serveis, Urbanisme i Policia.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola