Notícies

Final de les obres d'instal·lació d'enllumenat públic en la carretera Peníscola- Benicarló
07 mayo 2021

Final de les obres d'instal·lació d'enllumenat públic en la carretera Peníscola- Benicarló

  • S'han situat 89 punts de llum en el vial amb lluminàries LED de consum més eficient
  • L'obra, per a la millora de la seguretat en aquest vial, ha tingut un cost de 333.111,64€
  • Ultimant els detalls finals per a la seua posada en marxa, l'Ajuntament està pendent de rebre les autoritzacions de Generalitat per al subministrament elèctric i l’encesa.

Després del preceptiu tràmit d'adjudicació dels treballs per part de la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Peníscola, l'adjudicatària de l'obra, NIT LUX S.A, es van iniciar el febrer les obres per a la instal·lació d'enllumenat públic en la carretera CV-140, coneguda com a carretera Peníscola-Benicarló.

El termini previst per a l'execució de les obres era de 200 dies des de la signatura de l'Acta de comprovació de replanteig i, per tant, la data prevista per a la finalització es fixava el mes de juny.

S'han avançat els terminis i s'ha aconseguit situar ja els 89 punts de llum en el vial amb lluminàries LED de consum més eficient, en sintonia amb la tasca ja realitzada en el conjunt de l'enllumenat públic de substitució de les antigues lluminàries de sodi per lluminàries de la mateixa tecnologia de baix consum.

L'alcalde, Andrés Martínez, ha visitat els avanços de les tasques i ha manifestat la seua satisfacció pel ritme que han portat els treballs, "els processos de l'administració no són tan àgils com voldríem; l'obra es va adjudicar en l'últim trimestre de l’any passat i en aquest principi d'any finalment hem pogut veure desenvolupar-se els treballs amb rapidesa per a disposar de l'enllumenat en aquest vial tan concorregut, abans de l'estiu" ha manifestat.

No obstant això, fins i tot està pendent la recepció de l'autorització autonòmica per a poder activar el subministrament elèctric, així ho ha explicat el regidor de l'àrea d'Urbanisme, Jorge Rovira, qui ha detallat que la tramitació es va completar convenientment "i ja només queda que ens arriben els permisos perquè puguem posar-ho en marxa". L'edil estima que en els pròxims dies s'espera rebre la documentació des de Generalitat i disposar de l'enllumenat en funcionament, dins del termini previst per a la finalització d'obra.

Els treballs d'instal·lació d'enllumenat públic per a la millora de la seguretat en aquest vial, han tingut un cost de 333.111,64€.

Iniciat el procés per a la millora de l'enllumenat en el camí del Pebret

La millora de l'enllumenat en la CV140 no és l'única obra prevista per a enguany en aquesta matèria, la Regidoria d'Urbanisme té també previst executar, entre altres, millores en la zona sud, en el camí del Pebret.

Contemplada com a inversió en el Pla 135 de la Diputació Provincial, enguany es podrà executar amb la seua col·laboració, a través d'un conveni singular que ja ha sigut subscrit entre totes dues administracions.

Després de la signatura, l'Ajuntament ha iniciat ja la tramitació administrativa per a la licitació de l'obra i la seua adjudicació, per a poder executar-la al llarg d'aquesta anualitat.

El mateix alcalde ha agraït la col·laboració de la institució provincial en aquests treballs "molt sol·licitats i esperats pels veïns de la zona" ha explicat Martínez, amb qui s'ha compromés en la millora "en la major brevetat".

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola