Notícies

L'Ajuntament de Peníscola estalvia més d'un 50% d'energia a l'any després de substituir les lluminàries de tot l'enllumenat públic per tecnologia més eficient
01 marzo 2021

L'Ajuntament de Peníscola estalvia més d'un 50% d'energia a l'any després de substituir les lluminàries de tot l'enllumenat públic per tecnologia més eficient

  • En els últims 5 anys s'ha evitat l'emissió de 4.940,91 tones de CO₂ a l'atmosfera gràcies a les millores implementades en l'enllumenat públic de la ciutat
L'àrea de Serveis de l'Ajuntament de Peníscola ha fet balanç dels avanços realitzats en matèria d'eficiència energètica en l'enllumenat públic i, després de cinc anys del nou contracte de gestió d'aquest, l'estalvi anual en aquest sentit ha sigut ascendent. 
Després de diverses inversions en aquesta matèria per part de la nova concessionària des de 2014, l'UTE SSEE Peníscola, la localitat ha reduït el seu consum energètic en enllumenat públic i enllumenat d'edificis municipals un 37,10% en 2015, un 45,52% en 2016, un 50,13% en 2017, un 53,06% en 2018, un 57,12% en 2019 i un 60,16% en 2020.
Aquest estalvi es deu a la renovació de sistemes i la substitució de més de 3000 lluminàries de sodi de l'enllumenat públic per lluminàries de tecnologia més eficient, com la tecnologia LED. 
A més, la millora de l'eficiència i reducció del consum energètic ha suposat, durant aquests cinc últims anys, evitar l'emissió de 4.940,91 tones de CO₂ a l'atmosfera. 

Més de 1,8 milions en inversions per a l'eficiència energètica
Concretament, pel que fa a inversions, durant els primers anys de contracte, la concessionària va realitzar una inversió inicial en eficiència energètica que ascendeix a la quantitat d'1.258.037,81€ més IVA, aconseguint-se valors d'estalvi energètic de fins al 62,50% en la instal·lació d'enllumenat, la qual cosa correspon a un estalvi energètic en el total del contracte del 53,06%.
L'any 2018, es va escometre una altra gran inversió en eficiència energètica que ascendeix a la quantitat de 266.819,52€, més IVA, aconseguint-se valors d'estalvi energètic de fins al 68,92% en la instal·lació d'enllumenat, la qual cosa correspon a un estalvi energètic en el total del contracte del 60,16%.

La reducció de costos en matèria energètica permet la millora i ampliació de les instal·lacions
La reducció constant del cost energètic a causa de les inversions en matèria d'eficiència energètica permet, dins del marc de les amortitzacions de la inversió i el mateix contracte de concessió, destinar anualment recursos a la millora i l’ampliació de l'enllumenat públic, com és el cas enguany de la renovació de fanals de l'Av. d’Akra Leuke, que està executant-se en aquests moments.
L'alcalde, Andrés Martínez, ha valorat molt positivament tot el treball que s'està desenvolupant "en matèria d'eficiència en el consum d'energia i reducció d'emissions de CO₂, alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible amb els quals el nostre Ajuntament està compromés".
En aquest sentit ha afegit també l'estalvi que el nou contracte de gestió de l'enllumenat públic ha suposat en aquests cinc anys per a l'Ajuntament, ja que ascendiria a un total de 500.000€ en total, al voltant de 100.000 euros d'estalvi anuals.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola