Pablo Amorós

Descargas

Dijous 24 de setembre - 22.00h - Saló Gòtic del Castell

Programa de concert:

Allegro de Concert -  Enrique Granados (1867-1916)

Sonata núm. 15 op. 28 “Pastoral”  - Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Sonata núm. 23 op. 57 “Appassionata” - Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Pablo Amorós:

Pianista cordovés de temperament, elegància i carisma. L'enorme força comunicativa de la seua interpretació capta l'atenció de l'oïdor a l'instant i li arrossega a descobrir la seua profunda sensibilitat creativa.

La sorprenent originalitat de les seues propostes artístiques emergeix d'un incessant interés per explorar el repertori pianístic, des de Bach i Mozart, passant per Brahms, Schumann i Rachmaninov, fins a la música espanyola dels nostres dies. En els seus programes busca la correspondència entre obres clàssiques i contemporànies, elaborant un discurs d'interrelació.

Per a Amorós la música contemporània és un camp de creativitat i llibertat. Així, les seues interpretacions de la música contemporània resulten arrolladoramente espontànies.

En 2012 va gravar, com a primícia mundial, el seu primer disc per al segell NAXOS amb l'obra integral per a piano sol de Leonardo Balada, una de les obres de la qual ("Mini-Miniatures") està dedicada a Pablo Amorós.

El seu estil emocional i comunicatiu, juntament amb una subtil cerca del color sonor, li converteixen a més en un gran pianista del repertori romàntic.

Va realitzar els seus estudis de piano en el Conservatori Superior de Música de Còrdova, obtenint les més altes qualificacions.

Posteriorment es trasllada a Londres per a ampliar la seua formació amb la prestigiosa mestra Noretta Conci, deixebla d'Arturo Benedetti Michelangeli.

Més tard torna a Espanya, on es perfecciona amb Alicia de Larrocha i completa la seua formació amb la pianista Cristina Bruno figura clau en el seu desenvolupament personal i artístic.

Ha rebut classes magistrals de mestres de la talla de Jorge Luis Prats, Joaquín Achúcarro, Hans Graff, Marcela Crudelli, Walter Kraft i Natalia Troull.

Ha actuat en la majoria de ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona, Valladolid, Lleó, Gijón, Granada, Còrdova, Sevilla, Màlaga, Cadis, Palma, Maó, i Ceuta, destacant els seus concerts a l'Auditori Nacional de Madrid, Teatre Jovellanos a Gijón, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre de la Maestranza de Sevilla, Gran Teatre de Còrdova, Auditori Manuel de Falla de Granada, la Fundació March de Madrid , el XVIII Festival de Música Contemporània de Màlaga, les XIII Jornades de Música Contemporània de Còrdova, el Festival Internacional "Rafael Orozco" de Còrdova, l'Aula de Música de la Universitat d'Alcalá de Henares, entre altres prestigiosos cicles i festivals.

Ha actuat amb diverses orquestres com l'Orquestra de Còrdova, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Partiture Philarmonic Orchestra, la Jove Orquestra de Còrdova, Orquestra Mihail Jora de Bacau (Romania), amb la direcció de directors com Vsevolod Polonski, Ovidiu Belen, José Santofimia, Juan Paulo Gómez... A més, ha sigut convidat a tocar en països com Anglaterra, Itàlia o França, USA, el Perú i la Xina.

En 2016 va eixir el seu disc Granados vs Falla i amb aqueix motiu va realitzar una gira al costat de l'actor Emilio Gutiérrez Caba interpretant obres del disc.

En 2017 va realitzar la que fins al moment és el seu últim enregistrament, per al segell IBS. Al costat del chelista Iagoba Fanlo, la va gravar en el,Auditori Manuel de Falla, de Granada, i conté obres d'autors de la Generació del 27. Ha tingut una repercussió i crítiques extraordinàries sent portada de la prestigiosa revista Scherzo i apareixent en El País, ABC, El Mundo, Telenotícies de la 1 de TVE, Cadena Ser, RNE, Operaworld, El Correu, entre altres mitjans.

Al juny de 2017 va ser a la Xina amb una gira de 8 concerts en els principals auditoris d'aquell país (Tianjin, Chongquin, Chengdu, Guanzhou, Pequín i Xangai).

Entre els seus pròxims compromisos destaquen actuacions a Espanya (Festival Musika Musika de Bilbao, Torrelavega) l'Equador (Quito i Guayaquil) i USA (Detroit, Pittsburgh ,Toledo), així com el desenvolupament de l'espectacle ideat per l'amb música de Piazzolla, Ginastera, Falla, Mompou, Granados, Balada, Scriabin i Rachmaninoff , al costat de l'actriu Assumpta Serna i la ballarina Teresa Nieto amb text de Triana Lorite.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola