Heritage Ensemble

Descargas

Dimarts 22 de setembre - 22.00h - Saló Gòtic del Castell

Programa de concert:

String Quintet in C minor - Giovanni Bottesini

  1. Allegro moderato
  2. Scherzo
  3. Adagio
  4. Finale

Clarinet Quintet, op.115 - Johannes Brahms

  1. Allegro
  2. Adagio
  3. Andantino
  4. Con moto
Heritage Ensemble:

Heritage Ensemble és un grup cambrístic que naix en 2017 i està format per intèrprets que participen en les més prestigioses agrupacions simfòniques i cambrístiques a nivell internacional, com ara l'Orquestra de la Comunitat Valenciana “Palau de les Arts” i l'Orquestra de València.

Heritage Ensemble ofereix diferents formacions tenint com a objectiu    l'ampliació  i  la  difusió del repertori cambrístic que incloga instruments de corda, de vent i tecles, recorrent els diferents períodes de la història de la música. Els membres d'aquesta agrupació, com a complement a l'activitat concertística, realitzen també una activa labor pedagògica en centres d'estudis musicals i conservatoris, a més de cursos de perfeccionament musical. En els seus concerts conjuminen una gran musicalitat grupal amb un increïble virtuosisme individual. “L'arquitectura és una música de pedres i la música una arquitectura de sons”. Aquesta frase atribuïda a Beethoven serveix a Heritage Ensemble de leitmotiv i font d'inspiració per a les seues interpretacions.

Raúl Arias López

Va rebre del  seu  pare  les seues  primeres  nocions  musicals.  Ha  tingut  com a professors     a J.  Palomares, V. Vassilev, i Sreten Krstié entre altres. Es va traslladar als EUA en 2004 a estudiar en la Universitat de Madison (Wisconsin) amb V. Manougian.

Ha sigut Concertí, entre altres, de les orquestres dels Chamber Orchestra de la Universitat de Wisconsin, Orquestra Simfònica de Castelló i  de la     Orquestra   Simfònica  de València.  Ha col·laborat amb orquestres de tota la geografia espanyola i col·labora habitualment amb el Collegium Instrumental. Des de 2008 és professor de l'Orquestra de València.

Com a solista debuta als 12 anys en el Palau de la Música de València amb la OLS el Concert en la menor de Vivaldi.  Ha tocat el Concert de E.  Elgar, el Concert n. 2 d'H. Wienawski, les 4 Estacions de Vivaldi, les 4 Estacions Portenyes de Piazzola, el Concert de F. Mendelssohn.  Ha realitzat una gira amb la JOGV interpretant el Concert de J. Sibelius. L'any 2013 fa el seu debut amb l'Orquestra València interpretant el concert per a violí d'Alexander Glazunov.

Al setembre de 2015 realitza una gira de concerts amb el Triple Concerto de Beethoven amb l'Orquestra de València en el Palau de la Musica de València i amb la London Sinfonietta en diferents auditoris. La passada temporada va interpretar amb l'Orquestra de València el concert de Tchaikovsky.

Premiat en nombrosos concursos de violí i música de cambra, Raúl Arias ha realitzat recitals a Espanya, França, Suïssa, Itàlia, Hongria i els EUA, on toca la integral de les sonates i partitas de Bach i la integral dels capritxos de Ernst. La seua intensa activitat cambrística li porta a formar part de nombrosos trios, quartets o quintets.

Antonio García Egea

“Voldria constatar que el violinista Antonio García Egea demostra una gran capacitat com a instrumentista i artista. La seua disciplina i lliurament li auguren una excel·lent carrera (…) per tot això, em plau manifestar el meu càlid reconeixement a les seues qualitats com a artista i el recomano per a assumir competències musicals al més alt nivell” (Placido Domingo, 2015).

Naix a Cieza (Múrcia), l'any 1989. Comença els seus estudis musicals en el conservatori de la seua ciutat natal, sota la tutela de Sra. Concepción Fernández, i posteriorment, en el conservatori de música de Múrcia amb Sr. Vicente Cobacho. L'any 2006 comença els seus estudis superiors en el Conservatori Superior de Música de Múrcia amb Sr. Joaquín Palomares.

Aquests anys marquen l'esdevenir de la seua carrera violinística, obtenint primers premis en els concursos de Molina de Segura, Festival Internacional d'Orquestres de Joves, i el Concurs Nacional joves intèrprets “Ciutat de Xátiva” en el qual, a més, és guardonat amb la beca del concurs.

Posteriorment, cursa estudis de màster en la prestigiosa Universitat Mozarteum de Salzburg, i en el Conservatori Royal de Brussel·les.

Amb tan sols 21 anys, i durant 5 temporada toca en la prestigiosa Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau de les Arts Reina Sofia, codirigida per Lorin Maazel i Zubin Metha, per la qual desfilen les més destacades personalitats de la direcció, tant en els concerts simfònics com en les representacions d'òpera.

Ha estat sota la direcció de directors de la talla de Zubin Mehta, Lorin Maazel, Valery Gergiev, George Petre, Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski, Omer Meir Wellber, Nicola Luisotti, Plácido Domingo, Pablo Heras Casado, entre altres.

Ha gravat amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana l'òpera Bohème, sota la direcció de Ricardo Chailly; “Paris Mon amour” interpretat per Sonya Yoncheva, i l'òpera Onegin dirigida per Omer Meir Wellber. A més, el disc G. Verdi que realitza amb l'orquestra de la comunitat valenciana i interpretada per Plácido Domingo, obté un Grammy llatí.

Entre els seus èxits com a intèrpret cal destacar els obtinguts com a solista del Concert de Brahms amb l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia: “…Antonio García Egea, qui als seus 21 anys s'ha manifestat com un dels inqüestionables talents de la interpretació violinística” (La veritat, 2011).

Últimament, ha sigut distingit per l'Associació Pro Música de Múrcia com a “Pro Músic de l'Any 2012” per la seua trajectòria com a músic en l'àmbit solístico i música de cambra, i ha obtingut, per unanimitat del jurat, la beca de l'any 2012 de la Fundació Galindo de Calasparra.

A l'agost de 2015 obté plaça per oposició en l'Orquestra Simfònica de Bilbao, i recentment, ha guanyat, per oposició, la plaça de Catedràtic de violí en el Conservatori Superior de Música de Múrcia. A més, és Concertino convidat de l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia.

Pilar Marín Peyrolón

Natural de Dénia (Alacant), comença els seus estudis musicals a l'edat de 6 anys a la seua ciutat natal. Obté la titulació de Professor superior de Clarinet i Viola en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló amb les màximes qualificacions en totes dues especialitats. Posteriorment realitzats anys d'estudis de postgrau a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb el prestigiós violista Ashan Pillai. Guardonada en diversos concursos nacionals i internacionals, així com becada per diverses institucions, destacant la beca atorgada per la Karl Flesch Academie (Baden-Baden, Alemanya).

En 2008 va ser la representant espanyola seleccionada per a actuar, al costat d'altres 21 músics de diferents nacionalitats de la Unió Europea, en el concert que es va celebrar en el Parlament Europeu amb motiu del seu 50é aniversari. Realitza gires per tota la geografia espanyola i a l'estranger, actuant en auditoris tan prestigiosos com la “Sala Daurada del Musikverein” de Viena, “Concertgebouw” d'Amsterdam, “Royal Albert Hall” de Londresy “Konzerthaus” de Berlín, entre altres.Comparteix habitualment escenari amb grans directors i solistes com Daniel Baremboim, Zubin Mehta, Plácido Domingo, Mstislav Rostropovich, Montserrat Caballé, Valery Gergiev, Gidon Kremer, Ainhoa Arteta, Krzysztof Penderecki, Mischa Maisky,.

És convidada a tocar frecuentementecon l'Orquestra d'RTVE, Orquestra CV del Palau de les Arts, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Manuel de Falla, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra Simfònica del Vallés i Orquestra Filharmònica de Gran Canària. Manté una intensa activitat tant en l'àmbit de la música de cambra com en la seua faceta de concertista, havent actuat com a solista amb la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra de València, Orquestra Filharmònica de Baden-Baden (Alemanya), Orquestra de la Marina Alta, Orquestra Collegium i Vivaldi Ensemble. La seua labor docent abasta cursos i classes magistrals de perfeccionament per tota la geografia espanyola, així com professora convidada per diferents joves orquestres.

És Viola Solista de l'Orquestra de València, de la qual forma part des de 2006.

Alejandro Friedhoff

Comença els estudis de violoncel amb el seu pare, i posteriorment estudia amb Janos Starker i Lynn Harrellen les universitats d'Indiana i Rice.  És guanyador del Primer Premi i Premi   a la       Millor  Interpretació   de Música   Espanyola   en   l'III      Concurs   Nacional   de Violoncel “Florián de Ocampo” de Zamora. Com a membre del Trio Avantguarda, és guanyador del Primer Premi de l'II Concurs Internacional de Música de Cambra Antón García Abril en Basa (Granada).

Després de ser solista de l'Orquestra Ciutat de Granada durant dues temporades sota la  direcció  de Jean-Jacques    Kantorow,  entra  a la     orquestra  del  Palau de les Arts       de València    sota  la  direcció  de Lorin    Maazel  i  Zubin  Mehta.  Ha fet recitals a l'Argentina, el Brasil, els Estats Units, Països Baixos i per tota Espanya.  S'ha perfeccionat en els cursos de Interlochen, Musicorda, Aspen, Music Academy of the West, Holland Music Sessions, i Kronberg.

Ha sigut professor convidat a les orquestres de joves de Houston, Comunitat Valenciana,  i  Comunitat  de Madrid,    i  ha  sigut  Ajuda  de Solista    Convidat  en  l'Orquestra  Simfònica de Tenerife i en l'Orquestra de València, i Solista Convidat de l'Orquestra Simfònica de Barcelona    i  Nacional  de Catalunya    i  Orquestra  d'RTVE.      També ha sigut convidat als festivals internacionals de música de cambra de Ribadeo, Larzac, i Godella.  És membre del grup   historicista   València   Baryton   Project, amb qui acaba de gravar un   cd   per a la   discogràfica Naxos a l'agost de 2020.

Gianluca Tavaroli

Natural de Reggio Emília (Itàlia), estudia contrabaix en el Conservatori Arrigo Boito de Parma, on finalitza els seus estudis amb les màximes qualificacions. Continua la seua formació durant dos anys amb el prestigiós contrabajista Franco Petracchi en la famosa Acadèmia Walter Stauffer de Cremona. Paral·lelament realitza cursos de perfeccionament amb professors de talla internacional com Alberto Bocini (Solista de l'Orquestra Maggio Fiorentino), Antonio Sciancalepore (Solista de l'Orquestra Santa Cecilia di Roma), Giuseppe Ettorre (Solista de l'Orquestra de la Scala di Milà), Amerigo Bernardi (Solista de l'Orquestra de la Regione Toscana), Ovidiu Badila (Concertista internacional).

Ha compartit escenari amb directors i solistes tan reconeguts com Lorin Mazel, Zubin Mehta, Valery Gergiev, Riccardo Chailly, Eliahu Inbal, Daniel Baremboim, Plácido Domingo, Vladimir Yurowsky, Daniele Gatti, Andrea Bocelli, Jesús López Cobos, Juan Diego Flórez, Ainoa Arteta.Ha gravat per als segells discogràfics Sony, Deutsche Grammophon, Sugar, Deca, Tactus.Ha col·laborat amb diverses orquestres: Orquestra del Teatre Comunale di Bolonya, Orquestra Simfònica di Sant Rem, Orquestra Filharmònica Arturo Toscanini, Orquestra Solistes di Cremona, Orquestra Manuel de Falla, Icarus Ensemble, Orquestra Barroca di Cremona, Camerata Strumentale di Prato.Forma part de l'Orquestra del Teatre Regi di Parma (Itàlia) durant la temporada 2001-2002.

Posteriorment l'any 2004 obté la plaça de contrabaix en l'Orquestra A. Toscanini (Itàlia), on roman fins a 2006. Aqueix mateix any i després de realitzar les audicions a París, Lorin Mazel el selecciona per a formar part de l'Orquestra del Palau de les Arts (València), on continua ocupant el lloc de contrabaix.

Pablo Marín Peyrolón

Comença els seus estudis musicals a l'edat de 7 anys en l'Agrupació Artística Musical de Dénia amb el clarinet, i més tard en el Conservatori Tenor Cortis on finalitza els estudis de grau mitjà amb Don Cristóbal López amb les més altes qualificacions i amb Premi extraordinari de fi de Grau Mitjà.

En 2001 ingressa en el Conservatori Superior de Castelló en l'especialitat de clarinet i un any més tard en la de viola. Amb el clarinet estudia amb Don Carlos Lacruz, i torna a obtindre les més altes qualificacions i Premi extraordinari de fi de carrera per unanimitat del tribunal.

Guanyador del concurs d'Ibercaja en 2004 a Castelló i del 1r Premi en el primer Concurs de joves intèrprets “Cayetano Tomás”, a L'Orxa (Alacant) en 2007.

Com a component de l'Orquestra del Conservatori Superior de Castelló, va ser guanyador del Concurs Concordes Caja Madrid en el 2006.

Amb el Ensemble Giusto (clarinet, viola i guitarra) gana el 1r Premi en l'I Concurs Internacional de Música de Cambra “Ciutat d’Elx” en el 2013.

Ha realitzat cursos de perfeccionament de clarinet amb Joan Enric LLUNA, Karl Leister, Yehuda Gilad, Venancio Rius, Jose Luis Estellés, Anthony Pay, David Campbell, Reinhard Weiser, etc; de música de cambra amb Jordi Mora, Lluis Claret, Sergi Boadella i Javier Herreros; i de viola amb Paul Cortese, Emilio Mateu, Francesc Gayá, Alfonso Ghedin, Santiago Cantó, Jesse Levine, David Quiggle i Andriy Vitovych; i de pedagogia amb Claudio Forcada.

Forma o ha format part tant amb el clarinet com amb la viola de la OMA (Orquestra de la Marina Alta), de l'Agrupació Artística Musical de Dénia, del Quintet de vent Improt, del Atlantic Wind Quintet, del Ensemble Bastyan, del Ensemble Giusto, del Ensemble Jazzyc, de la WOW (World of Winds), de l'Orquestra del Conservatori Superior de Castelló, de l'Orquestra s.XXI (Orquestra de professors del Conservatori Superior de Castelló dirigida per Josep Vicent), de l'Orquestra Simfònica de Peníscola, de la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, de la JOSC (Jove Orquestra Simfònica de Castelló), de la JOGV (Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana) i de la Hyspanian Symphony Orchestra.

Ha sigut professor de clarinet de l'escola de música Manuel Lattur de Dénia, i d'altres com Parcent, Xaló, Benidoleig. Ha participat com a professor en el primer curs de perfeccionament musical de Benitatxell (2006), en el “X curs de música Vila de Teulada” (2007), en l'IV curs de perfeccionament musical de l'escola de música “Ca Blau” en Sant Agustí (Eivissa, 2011), en l'II curs de perfeccionament musical de Cúllar (2013) i en l'II i III vaig trobar d’estiu (Sakya, 2013 i 2014).

Amb la viola va finalitzar els seus estudis en 2006 en el Conservatori Superior de Castelló, i amb ella ha exercit com a professor en el Conservatori Municipal de Javea. Com a professor de viola ha impartit els cursos de Vélez Rubio (Almeria) en 2010.

En 2011 comença a estudiar l'especialitat de Fagot, i en 2016 obté el títol d'ensenyaments professionals.

En 2019 obté el títol de Màster Universitari en Investigació Musical per la Universitat Internacional de La Rioja.

Actualment és professor de viola per oposició en el Conservatori Professional “José Salinas” de Basa (Granada) i cap del departament de corda i música de cambra.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola