Notícies

L'Ajuntament de Peníscola destina 4,3 milions d'euros a la reactivació del sector turístic
26 junio 2020

L'Ajuntament de Peníscola destina 4,3 milions d'euros a la reactivació del sector turístic

  • El Pla se centra en sis línies d'acció: exempcions i bonificacions fiscals per a l'empresariat, línies de suport a autònoms i empreses, gestió de la seguretat a les platges, embelliment i millora de la destinació, promoció, governança i participació.
  • Andrés Martínez: “Hem modificat el pressupost municipal per a adaptar-nos al nou escenari del Covid19, reorientant les polítiques públiques per a sumar esforços en benefici de la reactivació de l'economia local després de la crisi sanitària, des del consens polític, practicant una escolta activa amb el sector”

L'equip de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha presentat avui en el Consell de Turisme, que ha presidit el mateix alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, el paquet de mesures que s'han concretat per a la reactivació del sector turístic en la localitat.

Més de vint mesures agrupades en sis plans d'acció o línies de treball “que estan reflectides en un document viu, de les quals bona part ja estan executades, unes altres estan en període d'implantació i algunes d'elles programades perquè es duguen a terme en els pròxims dies” ha explicat el mateix primer edil.

Concretament, el Pla s'ha articulat en en sis línies d'acció: exempcions i bonificacions fiscals per a l'empresariat, línies de suport a autònoms i empreses, gestió de la seguretat a les platges, embelliment i millora de la destinació, promoció, governança i participació.

“Hem modificat el pressupost municipal per a adaptar-nos al nou escenari del Covid19, reorientant les polítiques públiques per a sumar esforços en benefici de la reactivació de l'economia local després de la crisi sanitària, des del consens polític, practicant una escolta activa amb el sector” ha explicat Martínez, qui ha destacat els 4.335.000€ que contempla el conjunt de mesures d'aquest Pla de xoc per a la Reactivació Turística de Peníscola.

Pel que respecta a l'adaptació municipal a l'actual conjuntura econòmica, s'han aprovat exempcions i bonificacions en el pagament de taxes i impostos, la qual cosa suposa que 700.000€ enguany es queden en la caixa de les empreses locals.

Quant al suport a la liquiditat de petites empreses i autònoms, l'Ajuntament està ultimant una ordre d'ajudes directes, a més de l'ampliació de la línia d'ajudes per a la rehabilitació d'habitatges en el nucli antic; tot això per valor de 460.000€.

Amb l'objectiu de comptar amb unes platges sostenibles i segures, el Pla inclou l'impuls municipal al reforç dels dispositius de seguretat i neteja en aquest entorn, amb un valor econòmic de 575.000€.

Per a ser una destinació atractiva, segura i de confiança, l'Ajuntament està executant i projectant – tal com contempla el Pla- actuacions de millora del litoral i embelliment urbà, per valor de 2.190.000€.

En matèria de promoció i posicionament de la destinació, el Pla contempla 385.000€, no sols en campanyes publicitàries, sinó també en la millora del Museu de la Mar i altres actuacions.

A més, el Pla inclou 15.000€ destinats a la governança i al foment de la participació.

Un Pla de consens, fruit de l'escolta activa al sector

La taula de treball que ha elaborat el Pla ha estat constituïda a l'empara del Consell Sectorial de l'àrea i ha estat integrada pels representants del sector per subsectors d'activitat, així com pels tècnics municipals i professionals de suport, “amb els qui hem pogut debatre i acordar, de manera transversal i des dels punts de vista de la gestió de diverses àrees, mesures concretes que beneficien el sector” ha explicat la regidora de l'àrea, Raquel París.

Així, en la taula han intervingut els tècnics de les àrees de Cultura, Serveis, Modernització, Esports o Medi Ambient, “àrees amb les quals ja treballem conjuntament en taules de treball per al projecte de Peníscola com a Destinació Turística Intel·ligent o el Sistema de Qualitat Turística en Destinacions, que impulsa la Secretaria d'Estat de Turisme”.

Des de l'àrea tècnica es va constituir fa set setmanes una Unitat operativa de suport per a la reactivació turística de Peníscola, composta per tècnics municipals i un equip de professionals experts en el disseny i desenvolupament de polítiques públiques per al sector.

Els empresaris han completat unes fitxes en les quals s'ha proposat el desenvolupament d'accions i la presa de decisions que la Unitat Operativa, en coordinació també amb les diferents àrees de gestió municipals i l'equip de govern, s'han plasmat en el Pla, que contempla més de 20 iniciatives aglutinades en els sis àmbits d'acció.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola