Notícies

Els portaveus municipals de l'Ajuntament de Peníscola manifesten la seua disconformitat i demanen explicacions sobre la decisió de Sanitat de no sol·licitar passar a la fase 2
21 mayo 2020

Els portaveus municipals de l'Ajuntament de Peníscola manifesten la seua disconformitat i demanen explicacions sobre la decisió de Sanitat de no sol·licitar passar a la fase 2

Els portaveus de l'Ajuntament de Peníscola, acordem per unanimitat emetre el següent comunicat:

EXPOSEM

1. La nostra disconformitat amb la decisió presa per la Conselleria de Sanitat Universal de la Comunitat Valenciana de no permetre que el Departament de Salut de Vinaròs, del qual depén el nostre municipi, puga passar a la Fase 2 aquest dilluns 25 de maig tal com estaria previst, endarrerint, com a mínim, aquest canvi de fase fins a l'1 de juny.

2. No és intenció de tots els grups polítics del consistori de Peníscola avançar ràpidament i de forma irresponsable en un seguit de fases com si es tractés d'una cursa. Entenem la complexitat de la situació i que la salut de les persones està per damunt de tot. Per això, no podem entendre que, tot i complir la majoria dels criteris, no se'ns permeta accedir a la Fase 2.

3. Tant en l'àmbit municipal com privat, la ciutadania de Peníscola està duent a terme, durant les darreres setmanes, un intens treball d’adaptació per recobrar la normalitat amb totes les garanties possibles d'atenció, servei i tracte en tots els seus sectors productius. Un treball que a hores d'ara, es veu interromput durant, almenys una setmana més, amb la consegüent afecció econòmica. A més, aquest retard en el canvi de fase agreujarà seriosament la reactivació del nostre sector turístic, ja que impossibilitarà acollir a més clients en l’interior dels locals i retardarà l’arribada de turistes i visitants d’altres províncies que sí que es troben amb la possibilitat de desplaçament.

4. Aprofitem per agrair i valorar de forma pública la professionalitat de tots els treballadors i treballadores del Centre d'Atenció Primària i de l'Hospital Comarcal de Vinaròs, així com dels seus equips directius que durant aquesta pandèmia han demostrat la seua vàlua, perseverança i eficàcia com a servidors públics de la sanitat que han permés preservar la vida de molts dels nostres veïns i veïnes.

MANIFESTEM

L'Ajuntament de Peníscola volem manifestar que considerem aquest un tracte poc encertat cap a aquelles comarques o zones geogràfiques que disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes de la Comunitat Valenciana on es concentren molts dels serveis administratius i la seua conseqüent influència territorial.

La nostra comarca, de la qual el Departament de Salut de Vinaròs és referent sanitari, també vol reivindicar-se com un espai de convivència social i d'oportunitats laborals necessàries per vertebrar la Comunitat Valenciana i per entendre-la com a ens divers i plural en tots els seus territoris.

No entenem com els criteris sanitaris i tècnics que ens van permetre passar de la Fase 0 a la Fase 1, ara no ens servisquen per a continuar amb el procés de desescalada asimètrica per departaments de salut, sol·licitada per la mateixa Conselleria de Sanitat al Govern d'Espanya, i poder passar a la Fase 2 amb totes les garanties de seguretat implementades.

Demanem a la Conselleria de Sanitat que se'ns informe de quins paràmetres no es compleixen per a no deixar passar a la següent fase el Departament de Salut de Vinaròs.

Amb la més absoluta lleialtat institucional cap a l'Administració autonòmica, però també amb la més absoluta lleialtat cap als interessos de tota la ciutadania de Peníscola, independentment del color polític, sol·licitem que aquesta decisió siga explicada i que es tinguen en compte les singularitats dels diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana per poder avançar a la fase 2.

Els portaveus:

Raquel París Marín, portaveu del Grup Popular de Peníscola

Isabel Esbrí Navarro, portaveu del PSPV-PSOE

Vicent Castell Burriel, portaveu de Compromís per Peníscola

Javier Mateu Borrás, portaveu del Grup Ciutadans

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola