Notícies

L’alcalde de Peníscola anuncia l’inici dels tràmits per a la creació d’un Museu dedicat a les Danses
07 marzo 2020

L’alcalde de Peníscola anuncia l’inici dels tràmits per a la creació d’un Museu dedicat a les Danses

Durant la celebració de l’Assemblea General de socis de l’Associació d’Amics del Papa Luna de Peníscola, l’alcalde i soci fundador d’aquesta, Andrés Martínez, ha anunciat el propòsit de l’equip de govern local de posar en marxa un nou museu en el municipi.

Després d’acceptar la petició de la mateixa associació de traslladar la Biblioteca del Papa Luna a la Biblioteca Municipal, l’alcalde ha comunicat, que una vegada traslladats els llibres i materials d’allí a l’Edifici Sociocultural, la destinació de la Casa de l’Aigua serà allotjar el Nou Museu Etnològic de la ciutat.

La Casa del Agua, ubicada en el cor del nucli antic, en la seua renovació va ser dissenyada com a espai d’exposicions, així que “es un enclavament de luxe per a la ubicació d’aquest nou museu” ha valorat Martínez.

Actualment acull una excel·lent i extensa col·lecció de llibres i materials relacionats amb la figura de Benet XIII, en un espai de recent creació per al seu estudi. Tanmateix, per la practicitat que suposa reallotjar aquesta excelsa col·lecció en la Biblioteca Municipal, a petició de l’AAPL, es traslladarà, amb la qual cosa es deixarà lliure aquest edifici municipal.

Crida a la participació ciutadana
A més de la convocatòria d’un Consell de Cultura extraordinari per tractar aquesta qüestió “i facilitar així la participació de totes les entitats culturals del municipi, en el procés de disseny del futur museu”, l’alcalde ha manifestat la importància de les aportacions de particulars en la futura mostra: “la participació i la col·laboració ciutadana serà fonamental, volem que totes les peniscolanes i peniscolans senten aquest espai com a propi, com a part de les seues vides i de les seus avantpassats; que mostre l’essència de la nostra forma de ser; que mostre l’ànima de les nostres festes, per compartir-lla amb el món” i és que Martínez ha concretat que les Danses i la tradició festera del municipi“haurà de tenir un protagonisme especial”.

El treball de camp s’encarregarà en els pròxims dies i les diferents entrevistes amb destacats estudiosos dels balls típics i de la història local, es programaran també en breu per a “entre tots i, molt especialment amb el Grup Cultural de Danses, crear una mostra expositiva que projecte no només la importància històrica i etnològica de la nostra tradició, sinó que compartisca també tota l’emoció que ens provoca” ha conclòs Martínez.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola