Notícies

L’Ajuntament de Peníscola destinarà un milió d’euros a la costa sud després de la borrasca «Glòria»
06 marzo 2020

L’Ajuntament de Peníscola destinarà un milió d’euros a la costa sud després de la borrasca «Glòria»

  • L’arranjament del vial d’accés, després del trencament com a conseqüència del temporal marítim, no s’inclou en les ajudes d’emergència previstes pel Govern.
  • Les actuacions se centren en la reparació i la consolidació del vial clavillat sobre el penya-segat, en les obres de consolidació sobre dues petites cales i l’adequació d’un vial alternatiu pel Camí de la Capelleta per garantir l’accessibilitat a la zona mentres s’executen les obres.
  • El consistori inicia el tràmit per a la sol·licitud d’un préstec per pal·liar els efectes del temporal. Al voltant de la meitat dels diners es destinarà a la zona sud, on hi ha milers d’habitatges als quals, a dia d’avui s’hi ha d’accedir per una carretera clavillada.
  • Andrés Martínez: “El Govern de Sánchez i Iglesias abandona els milers de veïns que viuen en la zona sud de Peníscola i descarta la reparació del clavill de l’únic accés a la zona. L’Ajuntament no mirarà cap a un altre costat i emprendrem el procés per a l’execució de l’obra”.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha anunciat l’inici del tràmit per a l’execució de les obres de reparació i consolidació de diversos trams de l’únic vial d’accés a la zona sud del municipi, després de clavillar-se al pas del temporal «Glòria» per la localitat.

L’arranjament, després de la fractura durant la borrasca, no ha sigut inclòs en el paquet d’actuacions d’emergència que executarà el Govern en la província.

“Fins ara ha sigut el Govern qui ha dut a terme aquest tipus d’obres” ha explicat l’alcalde, qui ha mostrat la seua queixa davant les directrius del nou Govern.

“Jo voldria saber què hi ha més important i més urgent a atendre; com a alcalde, per a mi, el primer és la seguretat de les persones. Jo tinc a milers de veïns circulant per un sentit del vial, ja que l’altre no garanteix la seua seguretat, és un vial concorregut i amb trànsit pesat, l’únic cap a la zona sud i en aquests moments presenta un risc per a totes i tots; fins i tot per al bus escolar, si això no és una emergència, que em diguen què és” ha exclamat Martínez.

Així, el primer edil, que ahir anunciava la sol·licitud d’un préstec de més de dos milions d’euros per part de l’Ajuntament per sufragar els costos dels efectes del temporal marítim en la ciutat, ha confirmat que pràcticament la meitat d’aquests recursos econòmics es destinaran a la zona sud del municipi.

“Hem de comptar amb temps suficient per a poder licitar i executar les obres abans de l’estiu, ja que la quantitat d’usuaris del vial en la temporada turística, com és comprensible, també es multiplica exponencialment”, ha assegurat.

El detall de les obres a realitzar en zona sud

Les actuacions previstes en la zona sud es pretenen executar en la franja litoral des de Racó Calent a la platja del Pebret i els costos corresponen a la utilització de maquinària per a la neteja de la calçada, a la reposició del ferm, a l’asfalt, a les empares o a la reparació de la xarxa de sanejament.

Les memòries per als futurs projectes contemplen l’eliminació d’arena del paviment, la càrrega de terres amb retroexcavadora i camió basculant, així com la neteja amb carregadora i raspall.

També es contempla la reposició de l’asfalt, la reposició d’empares, la reposició d’aparcament de bicicletes, així com l’adequació dels accessos a les cales.

La reparació i consolidació de la cala del Moro, així com la reforma de la cala del Bessó són dues de les obres més importants a realitzar, ja que es preveu destinar un muntant de 460.000€.

A més, es projectarà l’adequació del camí de la Capelleta i Cap Blanc, per poder tallar el trànsit en l’únic vial d’accés actual a la zona sud, on cal realitzar les diferents obres. Aquesta tasca garantirà un accés alternatiu, no només durant l’execució dels treballs.

Tot això, juntament amb la intervenció prioritària en el mateix vial d’accés en el tram del Racó Calent, on la calçada presenta un clavill, suma un total de 1.010.990€, que s’inclouen en el total a finançar amb el nou préstec que treballa l’executiu local per sol·licitar i que sumarà més de dos milions d’euros.

Andrés Martínez: “El Govern de Sánchez i Iglesias abandona els milers de veïns que viuen en la zona sud de Peníscola en descartar la reparació del clavill de l’únic vial d’accés a la zona, a més de l’arranjament de tot el litoral sud que ha sigut afectat. L’Ajuntament no mirarà cap a un altre cantó i emprendrem el procés per a l’execució de l’obra”, ha conclòs.


 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola