Notícies

L’Ajuntament de Peníscola lluitarà a Madrid per la reparació del seu únic accés cap a la costat sud
24 febrero 2020

L’Ajuntament de Peníscola lluitarà a Madrid per la reparació del seu únic accés cap a la costat sud

  • La reparació després de la fractura, a conseqüència del temporal marítim, no s’inclou en les ajudes d’emergència previstes pel Govern.
  • El consistori sol·licitarà a la Direcció General la consideració de l’actuació sobre el vial del penya-segat com a excepcional, ja que és l’únic accés a milers d’habitatges.
  • Andrés Martínez: “Hauran d’aclarir-nos quins nous criteris té el Ministeri per deixar sense assistir a milers de veïns, ja que la seguretat del vial està compromesa després d’obrir-se un clevill i és l’únic accés possible a tota la zona sud”.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha sol·licitat una trobada en la Direcció General de la Costa i la Mar, després de conéixer en la reunió d’avui en el Servei Provincial de Costes que la reparació de l’accés a la zona sud del municipi no ha sigut inclòs en el paquet d’actuacions d’emergència que executarà el Govern en la província.

“Hauran d’aclarir-nos quins nous criteris té el Ministeri per deixar sense assistir a milers de veïns, ja que la seguretat del vial està compromesa després d’obrir-se un clevill i és l’únic accés possible a tota la zona sud” ha esgrimit Martínez sense ocultar el seu enfadament davant les últimes informacions que li han facilitat en el Servei Provincial.

“Fins ara ha sigut el Govern qui ha dut a terme aquest tipus d’obres” ha explicat l’alcalde, que ha mostrat la seua queixa davant les directrius d’aquest nou Govern.

“Jo voldria saber què hi ha més important i més urgent a atendre; com a alcalde, per a mi, el primer és la seguretat de les persones. Jo tinc a milers de veïns circulant per un sentit del vial, ja que l’altre no garanteix la seua seguretat, és un vial concorregut i amb trànsit pesat, l’únic cap a la zona sud i, en aquests moments, presenta un risc per a totes i tots; si açò no és una emergència, que em diguen què és” ha exclamat Martínez.

Des dels serveis jurídics municipals estan avaluant aquesta qüestió i s’està preparant un informe per remetre a la mateixa Direcció General, a la qual s’ha demanat cita “sol·licitant que prenguen en consideració l’excepcionalitat d’aquesta actuació en aquest vial sobre el penya-segat, no és només una carretera, és l’única carretera cap a la nostra zona sud, per la que fins i tot passa el bus escolar” ha ampliat Martínez.

Des del consistori esperen que no es demore “massa“ la resposta i poder comptar amb una cita a “com més prompte millor” ja que si finalment és l’Ajuntament qui ha de prendre les cartes sobre l’assumpte i executar l’obra davant la inacció del Govern, “haurem de comptar amb temps suficient per poder licitar i executar-la abans de l’estiu, perquè la quantitat d’usuaris del vial en la temporada turística es multiplica exponencialment” ha assegurat el mateix alcalde, sense descartar aquesta opció, “si el Govern no executa l’obra, l’Ajuntament no abandonarà els veïns” ha assegurat.

Martínez ha explicat, després de la reunió en el Servei Provincial, “la bona disponibilitat i cordialitat de tot l’equip tècnic” i ha reiterat “la importància de poder fer veure als qui tenen capacitat de prendre decisions que les noves directrius polítiques han d’atendre també casos d’excepció com el de Peníscola, ja que no estem parlant d’un penya-segat danyat pel temporal, estem parlant de l’únic accés per a milers de veïns al vial que els porta cap als seus habitatges” ha conclòs, explicant que açò és el que es traslladarà a la Direcció General.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola