Notícies

Peníscola serà la capital nacional del triatló el 26 d’abril
21 febrero 2020

Peníscola serà la capital nacional del triatló el 26 d’abril

  • La vuitena edició de l’Infinitri Half Triathlon bat tots els rècords de participació i registres de turisme esportiu.

Ahir es van realitzar diferents sessions de control previstes dins de l’organització d’una nova edició del triatló de mitja distància que es realitza en la localitat des de 2013. Les dades que va presentar Manu García, director esportiu d’Infinitri Sports, constaten que en aquests anys, el creixement de la prova ha sigut imparable, ja que han passat dels 220 inscrits de la primera edició, als 1100 que estan ja confirmats per a aquesta nova cita.

Andrés Martínez, alcalde de Peníscola, ha destacat l’important impacte sore el turisme que té l’esdeveniment, ja que amb acompanyants, familiars i públic, s’espera, per al cap de setmana de la prova, l’arribada de més de 5000 persones a la localitat, ja que el 93,9% dels participants són de fora de la província, la qual cosa provoca que el 91,2% dels participants s’allotge una mitjana de 2 dies a Peníscola. Un dels objectius principals en les últimes edicions, ha sigut l’expansió internacional de l’esdeveniment i aquesta ha sigut la parcel·la que més ha crescut de l’esdeveniment, ja que el nombre de participants de fora d’Espanya arriba al  8,2%, dada que il·lustra el fet que el club amb més participants inscrits siga el Tarbes Triathlon francés.

Gràcies al suport de l’Ajuntament, tant des de la Regidoria d’Esports, que representa Dolores Bayarri, des de la Policia Local, com des de les diferents brigades de la localitat, l’organització d’Infinitri Sports troba l’impuls necessari per brindar al triatleta una de las proves esportives més importants d’Espanya, no només per l’alta participació, sinó per la qualitat dels triatletes que hi competixen, amb les victòries del britànic Tim Don i la finlandesa Carolina Granfors el 2019, i am la participació confirmada del belga Frederik Van Lierde, campió del mon de l’especialitat, per a aquest 2020.

Recordem que la prova de Peníscola és de distància habitualment coneguda com a half, és a dir, la meitat de la mítica distància ironman, que suposa nadar 1.900 metros envoltant l’espectacular Castell de Peníscola; realitzar 90 quilòmetres de ciclisme, passant per les localitats de Càlig, Sant Jordi i Cervera del Maestrat; per acabar amb 21 quilòmetres de cursa a peu, combinant les cales verges, vora el Parc Natural de la Serra d’Irta, amb el passeig marítim nord de la localitat de Peníscola. Després d’aquest gran esforç, els espera la icònica línia de meta, localitzada en la plaça de Santa María, on es va rodar la sisena temporada de Game of Thrones.

Tota la informació de la prova, es pot consultar en el web oficial de l’esdeveniment: http://halftriathlon.infinitri.es/peniscola

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola