Notícies

Peníscola programa més de quaranta actes per a aquest Nadal
02 diciembre 2019

Peníscola programa més de quaranta actes per a aquest Nadal

  • Las noches del 24 y 31 de diciembre y del 5 de enero se celebrará el baile popular en la carpa instalada en el recinto del Centro de Estudios

 

L’Ajuntament de Peníscola ha presentat aquest matí la programació amb la qual festejarà el Nadal i el comiat de l’any. Des de les àrees de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme, i gràcies a la col·laboració de particulars, associacions i entitats locals, s’ha estructurat una agenda festiva per a tots els públics, que arrancarà el pròxim dijous 5 de desembre, amb l’encesa dels llums de Nadal. 

Aquest primer acte tindrà lloc en el Palau de Congressos i comptarà amb la participació de la Coral Polifònica i la Coral Infantil de Peníscola, que recorreran els carrers de la localitat i oferiran un concert de nadales. El mateix dijous, també tindrà lloc la inauguració del Mercat de Nadal que "se celebrarà aquest pont amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local i el sector turístic", valora la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París. A més, dins de la programació, també s’inclou el Mercat Medieval, que se celebrarà des del 27 de desembre fins al primer dia de l’any nou, o les Jornades Gastronòmiques de Cuina Tradicional, que romandran actives fins al dia 15 de desembre. Seguint amb les activitats turístiques, les visites guiades continuaran funcionant i oferint als visitants recorreguts guiats gratuïts per l’entorn patrimonial i els escenaris de cine.

Des de l’àrea de Festes, el regidor responsable, Ramón Simó, ha confirmat que enguany es "repeteix la iniciativa de la Festa de Cap d’Any i de la Nit de Reis, que inclourà un ball popular fins a la matinada; proposta que tindrà lloc, per primera vegada, la Nit de Nadal".

Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys i que contempla la programació d’aquest Nadal són l’arribada del Pare Noel i el repartiment de joguets als xiquets i xiquetes de la localitat; la cavalcada dels Reis Mags i el saló infantil Peñisnadal, que obrirà les portes del 27 de desembre al 4 de gener.

En el pla esportiu, el Campus de Futbol Solidari de la Penya Barça i la IV Cursa Solidària de  Nadal 5K URBÀ són algunes de les propostes que inclou l’agenda nadalenca. A més, la col·laboració de diferents associacions culturals i particulars han permés incloure en la programació el curs de confecció de centres nadalencs, l’exposició permanent de pessebres, el Festival de Nadal de l’Escola de Música o el Concert de la Coral Polifònica.

Per a aquells que gaudeixen de la litúrgia, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, la Missa del dia Nadal, del dia de Sant Esteve, amb la cercavila de la Banda de Música, per a Any Nou, i la tradicional celebració el dia 6 de gener, en presència de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

“L’esforç de tantes persones i agrupacions locals és realment admirable i digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, qui ha agraït també la tasca de coordinació de les diferents àrees per a la confecció del programa, que inclou més de quaranta propostes per a tots els públics.

 

PROGRAMACIÓ: http://va.peniscola.org/ver/12154/Nadal-2019---2020.html

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola