Notícies

El triatleta professional internacional Tim Don competirà en la 7a edició de l’Infinitri Half Triathló Peníscola
05 abril 2019

El triatleta professional internacional Tim Don competirà en la 7a edició de l’Infinitri Half Triathló Peníscola

  • El britànic, campió del món ITU, que ostenta també el rècord del món Ironman®, serà la gran atracció de l’esdeveniment que assoleix per primera vegada els 1000 inscrits.
  • L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha valorat l’esdeveniment esportiu com a «referent de col·laboració del binomi turisme i esport»

Des que l’any passat es tancara l’edició més espectacular i multitudinària de l’Infinitri Half Triathló Peníscola, Infinitri Sports tenia un únic objectiu: donar el salt internacional i ser la prova Half (1900 metres de natació, 90 quilòmetres de ciclisme i 21,1 quilòmetres de cursa a peu) amb major nivell d’Espanya. Amb aquesta premissa, l’organització ha reunit un elenc de triatletes únic, en el qual destaca el britànic Tim Don, campió del món ITU en distància olímpica, 2 vegades medalla de bronze en el mundial Half Ironman, amb un debut amb victòria en el salt a la distància Ironman, i tan sols en el seu cinqué intent, i amb el rècord del món de la franquícia, a Brasil 2017, ja que va parar el crono en 07:40:23”. A més de les seues fites esportives impressionants, Tim Don és mundialment conegut per la seua increïble història de superació, que va començar precisament en el mundial d’Ironman a Hawaï aqueix mateix any 2017. Després del seu rècord del món, era favorit per a estar en el pòdium del Campionat del Món, però tres dies abans de la sortida, va sortir a rodar amb la bici per una carretera propera al circuit, on va ser atropellat per una furgoneta. El resultat de l’accident va ser la fractura de la vèrtebra C2, és a dir, trencament del coll, si no arriba a ser per la ràpida actuació dels serveis mèdics, hauria perdut la vida en una cuneta, però el van avisar que la seua vida esportiva arribava al seu punt i final.

Les opcions eren operar-se per assegurar la vida plena i normal, però allunyada de la competició, o apostar per una solució titllada de tortura medieval pel seu metge, l’halo, que consisteix a clavar quatre claus de titani directament en el crani, dos en el front i dos en la part de darrere, unir-les amb una circumferència i col·locar dues barres de metall per formar un bust. Tim no sols va triar aquesta dolorosa i traumàtica opció que ja poques persones serien capaços de suportar en la vida diària (durant tres mesos no va poder encadenar més de 90 minuts dormint ja que havia de fer-ho en una cadira i el dolor era d’una magnitud que li produïa vòmits), sinó que a més va començar a entrenar a mesura que l’halo li ho permetia. Gràcies a la seua constància i tenacitat, només 6 mesos després de l’accident va poder córrer la marató de Boston en 2:49’ i la seua gesta es va completar just un any després del seu accident en aconseguir participar de cap nou en el campionat del món Ironman a Hawaï. El documental sobre la seua increïble història Tim Don: The Man with the Halo, du ja més de 13.000.000 de visualitzacions.

L’estrella britànica no serà l’únic triatleta de primer nivell a Peníscola, ja que l’acompanyaran atletes de la talla de Miquel Blanchart, guanyador de la primera edició de l’Infinitri Half Peníscola el 2013 o Beñat Sagarzazu que va guanyar l’edició 2017 i va liderar gran part de la 2018. I en categoria femenina tindrem la presència de Camille Deligny, rècord de França de distància Ironman i guanyadora del Challenge Copenhague, així com Cristina de la Torre o Clara Pastor, que van copar el pòdium de Peníscola en les edicions 2017 i 2018. Amb un augment del 40% en presència internacional en la prova (sent el país més representat França) i amb 12 nacionalitats representades, l’esdeveniment passa a ser ja una prova mundial, amb la qual cosa es potencia encara més el seu caràcter turisticoesportiu, en el qual el 91% dels participants són de fora de la província de Castelló.

Novetats en els horaris i els circuits per a allotjar 1000 triatletes
Si l’any passat van presentar una sèrie de novetats en els circuits que estaven articulades al voltant d’una nova zona de meta, situada en la plaça de Santa Maria, dins ja del nucli antic de Peníscola, que va ser escenari de la temporada sisena de l’arxiconeguda sèrie Game of Trhones, enguany les accions han anat encaminades a donar una millor cabuda als 1000 participants que s’hi donaran cita, primera ocasió en què s’arriba a aquesta xifra. Per una banda, es modifica uns metres la ubicació de la zona de transició, dins del pàrquing de la platja sud de Peníscola, però en una àrea més ampla i diàfana. Per altra banda, s’augmenta el nombre de sortides fins a cinc, i la separació entre aquestes, fins als 15 minuts, de manera que cada onada de triatletes siga menys massificada. També s’han fet petites variacions en el circuit ciclista per fer dues voltes enlloc de les tres de l’edició 2018, amb la qual cosa s’evitaran també les aglomeracions de ciclistes en el circuit.

Estendard de #PeníscolaÉsEsport
La prova compta amb el suport indispensable de la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola, que van apostar des del primer moment per la que, el 2013, va ser la primera prova de mitja distància en la província de Castelló. L’esdeveniment s’integra dins del programa #CSEscenarioDeportivo i del circuit de proves d’Infinitri Sports, completat pel 5é Infinitri Sprint Vila-real, el 28 de juliol; el 3r Infinitri Half & Olympic Almassora, el 22 de setembre, i el 3r InfinitriMan, la prova de distància Ultraman prevista per als dies 3, 4 i 5 d’octubre, totes el 2019.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha valorat l’esdeveniment esportiu com a «una oportunitat per a la destinació turística, no només de projectar-se com a excepcional escenari per a la pràctica de l’esport, sinó també per dinamitzar l’economia local fora de la temporada alta turística», i ha reconegut l’ocasió com a «referent de col·laboració del binomi turisme i esport».

Tota la informació i les inscripcions es pot realitzar en el web oficial de l’esdeveniment:
http://halftriathlon.infinitri.es/peniscola

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola