Notícies

Peníscola, destinació compromesa amb la implantació del Codi Ètic del Turisme
26 noviembre 2018

Peníscola, destinació compromesa amb la implantació del Codi Ètic del Turisme

  • El municipi és un dels 9 triats de tota la Comunitat per a l’estudi i avaluació de la implantació d’aquesta iniciativa

Després de l’adhesió de Peníscola al Codi Ètic que impulsa l’àrea de Turisme de la Generalitat Valenciana, el municipi ha participat de forma activa en diferents fases del projecte. Després de la configuració del mateix codi, responsables de la gestió turística municipal han participat en les jornades de formació i, aquest mateix mes de novembre, en la tercera i actual fase de treball amb els agents clau del sector. Així, en aquests dies, l’àrea de Turisme municipal ha mantingut una trobada amb els representants de l’àrea de Filosofia Moral de la Universitat Jaume I de Castelló, responsable d’entrevistar-se amb les destinacions turístiques per recopilar informació sobre aquesta fase d’implantació del codi.
El departament universitari du treballant 30 anys en codis ètics i la participació en l’elaboració del codi i el seguiment de la implantació està sent estratègica.
Peníscola, compromesa amb els principis i objectius del codi ètic, ha efectuat múltiples aportacions per a la millora de la implantació, així com per a la promoció de la familiarització del codi per part del sector i la mateixa ciutadania, planificant diverses accions per a la difusió i foment de l’adhesió en la mateixa localitat.
Pendents de la creació del Comité per a la implementació efectiva del codi ètic, Peníscola s’ha compromés amb "l’essència i objecte d’aquest", tal com ha manifestat la tècnica responsable de l’àrea, Belén Miguel, "ja que els seus valors són compartit per la nostra destinació i la nostra vocació de promoure i fomentar el turisme responsable i sostenible, maximitzant els beneficis de l’activitat del mateix sector, tractant de minimitzar els possibles efectes negatius".
La ciutat pontifícia és una de les 9 destinacions triades per al treball de camp inicial entre els 3 participants de la província de Castelló.

Podeu consultar el Codi Ètic en l'enllaç:

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola