Notícies

Qualitat Excel·lent per a les platges de Peníscola
20 noviembre 2018

Qualitat Excel·lent per a les platges de Peníscola

  • La qualificació mitjana de les aigües de bany al llarg de la temprada 2018 ha sigut la màxima en tots els punts de mostreig
  • S’han pres 15 mostres en cadascun dels 5 punts de la platja Nord i platja Sud establerts per a aquests controls

Amb l’acabament de la temporada de bany és moment de fer balanç i replegament de dades i xifres per poder avaluar el comportament del recurs natural amb major atractiu en el municipi per a visitants i turistes.
Amb aquesta finalitat, la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través del Servei de Planificació dels Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües ha facilitat a l’Ajuntament la classificació de la qualitat de les aigües de bany obtinguda en els punts de mostreig al llarg de la temporada de bany d’aquest any.
S’ha realitzat l’anàlisi estadística dels resultats analítics de 4 temporades de bany, els de la temporada finalitzada i els de les 3 anteriors (2015, 2016, 2017 i 2018), d’acord amb la metodologia habitual d’acord amb la metodologia habitual regulada pel Reial Decret 1341/2007, sobre la gestió de la qualitat d’aigües de bany.
En la valoració de les dades de la temporada 2018 s’ha tingut en compte tant el mostreig previ, realitzat en la segona quinzena de maig, com els mostrejos programats, realitzats d’1 de juny a 15 de setembre. El total de mostrejos d’aquesta temporada de bany ha sigut de 15, que s’ha incorporat a la sèrie de dades de les tres temporades anteriors i el resultat de les quals, en el cas dels quatre punts avaluats en la platja Nord i el punt avaluat en la platja Sud ha sigut de qualitat excel·lent.
Objectiu, platges intel·ligents
Destinant el 21% del pressupost municipal, excloent el capítol el capítol de personal, a la gestió de neteja i serveis en platges, l’Ajuntament de Peníscola mostra la seua aposta per mantenir el litoral en el millor estat, aplicant la gestió de qualitat i la gestió mediambiental com les premisses principals; és per això que la localitat compta amb 38 certificacions de qualitat en les seues platges i cales.
Amb dues platges urbanes i 15 cales naturals integrades dins del Parc Natural de la Serra d’Irta i la seua àrea d’influència, Peníscola suma al voltant de 15Km de costa.
Així, “si apostem per ser destinació turística intel·ligent, no podem obviar les nostres platges i hem de treballar per tenir platges intel·ligents i sumar competitivitat a través de la innovació en la gestió i en la interacció amb l’usuari” ha afirmat Martínez.
Des de les àrees de Modernització, Serveis, Platges i Turisme, s’ha estat treballant de forma conjunta per incorporar la gestió telemàtica dels serveis, com el proveïment d’aigua a dutxes i llavapeus; el report instantani d’incidències des del servei de socorrisme i salvament; la gestió eficient del sistema d’enllumenat pública; la possibilitat de pagar pels serveis d’aparcament restringit des de terminals mòbils, i altres millores que s’han estat implementant en els últims anys. “El nostres objectiu és formar part del conjunt de platges intel·ligents que posicionaran la nostra Comunitat com a referent i pionera en el nostre país” i és per això que l’Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat Valenciana la inclusió de dispositius de mesura de les condicions meteorològiques, així com altres millores que aquesta institució vol impulsar en platges de referència en el litoral de la Comunitat. Amb això, no només es comptarà amb dades sobre la qualitat de les aigües, sinó que serà possible establir sèries amb altres variables també importants per a avaluar el comporatment del litoral en una destinació en la qual el 75% dels seus turistes admeten com una de les principals motivacions del seu viatge, la platja.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola