Notícies

Peníscola du a terme les tasques de neteja i desbrossament després del temporal
22 octubre 2018

Peníscola du a terme les tasques de neteja i desbrossament després del temporal

  • El consistori estudiarà sol·licitar ajudes a les administracions superiors i donarà prioritat a l'accessibilitat de zones habitades, així com el restabliment de l'estat òptim de les platges
  • Els primers treballs que s'estan realitzant després de l'evacuació es concentren en la neteja de vials i platges, aixó com l'adequació de camins rurals
  • Policia Local ha gestionat 117 atencions a la ciutadania relacionades amb el temporal en 48 hores.

Després del pas del temporal de pluges per la localitat del Baix Maestrat, els serveis d'emergències i les brigades de neteja s'han posat a treballar per restablir la normalitat.

Al llarg de l'alerta roja per pluges, més de mig centenar d'efectius municipals, entre brigades i Policia Local, que ha comptat amb patrulla de reforç en cada torn, han atés els requeriments de la ciutadania, així com han desplegat el dispositiu de prevenció i emergències.

A tots ells s'han sumat els integrants de les brigades de neteja, que ja van iniciar els treballs dissabte en neteja de vials i accessos al municipi, i continuen treballant, ja avui dilluns, en l'adequació i arranjament de camins rurals, així com en la neteja de platges.

La Guàrdia Civil ha comptat també amb reforç d'efectius, i al llarg dels dies d'alerta s'ha comptat amb l'assistència dels bombers del Consorci Provincial, així com forestals, que han evacuat l'aigua de les zones inundades per facilitar que el cap de setmana Peníscola començara el dia amb la circulació totalment restablerta.

L'alcalde, Andrés Martínez, ha fet balanç de les xifres que ha deixat el temporal i ha valorat "la importància de la prevenció per no haver hagut de lamentar danys personals i haver tingut la capacitat de minimitzar els danys materials". En aquesta línia, ha agraït l'advertiment de la Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, així com tot el treball dels diferents agents que han intervingut en el desplegament del dispositiu durant l'alerta roja: Policia Local, Guàrdia Civil, Consorci Provincial de Bombers i Brigada Municipal de Serveis.

Les incidències en xifres

La Policia Local de Peníscola ha atés me´s d'un centenar d'avisos per la tempesta, un total de 117 en 48 hores, més del doble del total registrades en aquestes mateixes hores. En la localitat han sigut rescatats 12 vehicles atrapats per l'aigua, intervencions que han facilitat l'evacuació de 6 persones; una persona reallotjada durant la primera nit del temporal per l'estat del seu habitatge, així com un rescat en la platja d'un banyista que, malgrat els advertiments, es va aventurar a nadar en ple temporal. A més, es van atendre un total de 7 persones per problemes d'inundació en els seus immobles

Sol·licitud d'ajudes

L'alcalde, en la seua compareixença, juntament amb el regidor de Serveis,  Alfonso López, i el cap de la Policia Local, Antonio Morejón, ha destacat la prioritat en la sol·licitud de les ajudes previstes per administracions superiors per a l'accessibilitat a zones amb habitatges i en matèria de platges. Així doncs, al llarg d'aquesta setmana es realitzaran els informes tècnics de valoració de danys per poder sol·licitar les ajudes a municipis afectats pel temporal de pluges que han anunciat Generalitat i Diputació.
En un altre ordre de coses, l'alcalde ha anunciat una trobada amb el sector agrícola per valorar danys i avaluar la possibilitat de sol·licitar ajudes que pal·lien el perjudici que les pluges hagen ocasionat al sector.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola