Notícies

La plaça de Santa Maria de Peníscola va acollir ahir l’estrena de Territorio Templario, de Canal Historia
25 septiembre 2018

La plaça de Santa Maria de Peníscola va acollir ahir l’estrena de Territorio Templario, de Canal Historia

Anit en l’emmurallada plaça de Santa Maria de Peníscola, als peus del nucli antic, va tindre lloc l’emissió en directe del primer episodi de la sèrie de Canal Historia, Territorio Templario, patrocinada per la Diputació de Castelló, en el qual els protagonistes van ser el castell i els cavallers de l’Orde del Temple.

Amb aquest capítol, els espectadors van poder conéixer els detalls de la vida d’aquests personatges històrics que van habitar en el penyal, una combinació de guerrers i monjos, que van formar l’Orde del Temple. Les espectaculars imatges emeses van mostrar la fortificació des de diferents angles i van estar acompanyades per testimonis especialitzats com el del cronista oficial de Peníscola, Juan Bautista Simó. Els templers van habitar el castell de Peníscola durant els 13 anys anteriors a la desaparició de l’Orde. To això va aparéixer detallat en el primer episodi, en el qual es van narrar també fets inèdits relacionats amb la màgia, l’alquímia i les intencions estratègiques.

A través dels sis capítols de la sèrie els espectadors recorreran les fites històriques de la província. Davant l’important esdeveniment, l’Ajuntament va instal·lar en aquest enclavament una pantalla gegant, al voltant de la qual es van reunir centenars d’amants de la història, curiosos i autoritats locals. L’alcalde del municipi, Andrés Martínez, va oferir un parlament abans de l’emissió i va declarar que se sentia "emocionat per assistir a l’emissió en directe de l’obra audiovisual de Canal Historia, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló", i va afegir que era "sobrecollidor visualitzar unes imatges que conten la història de l’escenari en què ens trobem ara, en les mateixes muralles, en la mateixa roca; és fonamental conéixer el nostre passat per enfortir el nostre futur".

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola