Notícies

Peníscola inaugurarà el mes d’agost amb la XXIII Edició del Festival de Música Antiga i Barroca
10 julio 2018

Peníscola inaugurarà el mes d’agost amb la XXIII Edició del Festival de Música Antiga i Barroca

De l’1 a l’11 d’agost el castell del Papa Luna serà escenari de la XXIII Edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola. Ahir es va presentar la programació en el Museu de Belles Arts de Castelló i a l’acte va acudir l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez; el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; el diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, i el director artístic del Festival, Leonardo Marqués.

Durant els 11 dies es duran a terme un total de 12 propostes musicals en el castell templer i en la platja Nord. Des de l’organització destaquen dos caps de cartell com són Jordi Savall i Carlos Núñez. Els actes programats per a aquesta edició són set grans concerts, dos espectacles gratuïts per al pública familiar, dos activitats en el passeig marítim i el tradicional Espectacle Piromusical. “El Festival de Música Antiga i Barroca és una cita ineludible en el calendari cultural del municipi, es tracta d’un esdeveniment consolidat a Peníscola, tant per als seus veïns com per als seus visitants, que situa la Ciutat a la Mar en un escenari idoni per gaudir de la qualitat dels concerts”, exposa l’alcalde de la localitat.

Per la seua banda, el conseller, Vicent Marzà, destaca que “enguany s’ha perfilat un cartell excepcional. Hem aconseguit comptar amb un referent indubtable de la música antiga i barroca com és Jordi Savall. Vam aconseguir que vinguera a l’Auditori de Castelló fa uns mesos i l’acollida va ser rotunda; és per això que poder-lo dur ara a Peníscola és perfecte”. A més, Marzà s’ha referit a Carlos Núñez com “la nostra aposta per obrir el festival també a la música d’arrels populars, Núñez és un gran coneixedor de la música celta i capaç de mesclar-la amb les músiques del món”. Les entrades dels set grans concerts poden adquirir-se de manera anticipada en www.entradas.com. Tots els concerts de pagament tenen un preu de 12 euros i l’abonament dels set concerts, 70 euros.

Programació

Com a novetat, aquesta edició compta amb la programació de dos espectacles gratuïts per a les famílies i tenen com a objectiu fidelitzar nous públics. Johann Sebastian Bach, la vida boja d’un ogre genial, el dia 1 d’agost, i Domenico Scarlatti, antiguos mitos y sombras, el dia 6.

L’espectacle piromusical tindrà lloc a les 23.59h del dijous 2 d’agost a càrrec de la Pirotecnia Peñarroja de la Vall d’Uixó i comptarà amb una selecció d’obres de Georg Friedrich Händel.

Els concerts d’enguany seran els de Capella de Ministrers el 3 d’agost, The Royal Baroque el dia 4, el de Carlos Núñez el 7 d’agost, el de Jordi Savall el dia 8, Ensemble Inégal el 9 d’agost, Harmonia del Parnàs el 10 i Al Ayre Español el día 11.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola