Notícies

El castell de Peníscola acull la XXI Edició del Festival de Teatre Clàssic
06 julio 2018

El castell de Peníscola acull la XXI Edició del Festival de Teatre Clàssic

  • El Pati d’Armes del castell templer es convertirà en escenari teatral fins al pròxim 29 de juliol
  • Després de la inauguració d’avui, que es desenvoluparà pels carrers del nucli antic, tindran lloc un total de vuit actuacions, totes a les 22.30h

Un any més, la Diputació de Castelló posa en marxa el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola. Des d’avui i fins al 29 de juliol, tindran lloc en el Pati d’Armes del castell templer un total de vuit representacions basades en obres de grans autors com Fernando de Rojas o William Shakespeare.

Aquesta vesprada a les 20.30h arrancarà la programació en la plaça del Far amb l’espectacle 'Dioses y Monstruos' que discorrerà pels carreres del nucli antic. Es tracta d’una actuació dirigida per Rüll Delgado, amb la companyia Clásicos Contemporáneos i coproduït pel Festival Internacional de Teatro de Mérida.

Aquesta XXI edició tindrà lloc en un castell renovat com a resultat del Pla Director impulsat des de la Diputació Provincial “que s’ha encarregat de modernitzar, adequar i posar en valor aquestes instal·lacions, duent al màxim nivell de qualitat l’experiència única que oferim als visitants fins estar en l’elit de la cultura nacional”, assegura el president de la Diputació, Javier Moliner.

Per la seua banda, el director del festival, Carles Benlliure, explica que “la qualitat de les obres, dels actors i de les companyies ha elevat al més alt aquest cita amb el teatre de qualitat i som ja un dels grans festivals de l’estiu. Cosa que veurem reforçada amb diverses estrenes d’aquest mateix any que, com en el cas de 'Nerón' només haurà sigut interpretada una setmana abans a Mérida”.

Les funcions se celebraran tots els dijous i tots els dissabtes a les 22.30h, a excepció de l’última funció, que serà el diumenge 29 de juliol. Les entrades poden comprar-se tant en la taquilla del castell com en el web https://castillodepeniscola.dipcas.es/ i el preu de les entrades oscil·la entre els 8€, 15€ o 20€ depenent del dia.

Demà arriba la interpretació de 'Marco Aurelio', d’Agustín Muñoz, dirigida per Eugenio Amaya con la companyia Teatrapo i amb la coproducció del Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida. La setmana que ve arribarà el torn ‘El hermano de Sancho’, el dijous 12, de la companyia Laurentzi Producciones i ‘Comedia Aquilana’ de la Companyia  Nacional de Teatre Clàssic i Nao d’amores, el dissabte 14.

Continuant amb la programació, el dijous dia 19 tindrà lloc 'La Celestina', de Fernando de Rojas, amb la direcció de Jaume Policarpo i amc la companyia Bambalíina Teatre Placticable. I encarant la recta final, el dissabte 21 de juliol tindrà lloc l’obra 'Medida por Medida', de William Shakespeare i el dijous 26, l’obra 'Commedia', amb la direcció de  Cándido Pazó, con la companyia Contraproducions i amb la coproducció de la Mostra Internacional de Teatro de Ribadavia.

El colofó del Festival arribarà els dies 28 i 29 de juliol amb l’obra 'Nerón', d’Eduardo Galán, dirigida per Alberto Castrillo-Ferrer, amb la companyia Secuencia3 coproduïda pel Festival Internacional de Teatro de Mérida. Aquesta última funció és el plat fort d’aquesta edició i comptarà amb la interpretació d’actors i actrius com Raúl Arévalo, José Manuel Seda, Diana Palazón o Itziar Miranda, entre altres.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola