Notícies

L’Ajuntament de Peníscola obre un nou parc caní
16 mayo 2018

L’Ajuntament de Peníscola obre un nou parc caní

 

  • L’àrea de Serveis, en col·laboració amb la Policia Local, posa en marxa una campanya de conscienciació cívica per evitar excrements de mascotes en la via pública

L’Ajuntament de Peníscola ha obert les portes del nou parc caní instal·lat en el recinte de l’antic Centre d’Estudis.

Després de preparar el terreny i delimitar el perímetre que es destina a aquest espai, els operaris de la brigada municipal acabaven la instal·lació dels mòduls del petit circuit d’agility, que consta d’un espai de salt, rampa i zona d’esbarjo.

Establertes les normes d’ús en aquest espai, avui obre les portes als usuaris i en els pròxims dies s’instal·laran bancs al voltant d’aquest per als propietaris de les mascotes.

El cost dels treballs d’adequació i instal·lació dels mòduls, així com els de delimitació del recinte han ascendit al voltant de 10.000€ i atenen a la sol·licitud del col·lectiu "Perros SÍ Peñíscola" amb qui els representants de l’àrea de Serveis van mantindre diverses reunions amb l’objectiu de coordinar i habilitar un espai per a cans en la localitat.

“L’espai triat és cèntric i compta amb arbres i zones d’ombra” ha explicat el regidor de l’àrea de Serveis, Alfonso López.

En guerra contra els excrements en la via pública

L’àrea de Serveis, en col·laboració amb la Policia Local, ha posat avui en marxa una campanya de col·laboració cívica per evitar excrements de mascotes en la via pública.

Sota el lema “Els carrers de Peníscola no són el buscamines” l’Ajuntament pretén sensibilitzar la ciutat sobre “la coresponsabilitat de tots en el manteniment de la neteja de la ciutat” tal com ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez.

Segons ordenança municipal, els propietaris de mascotes han de dur els utensilis necessaris per a la recollida d’excrements, no està permés que els animals facen les seues necessitats en zones enjardinades, parcs o mobiliari urbà; els animals han d’anar corresponentment amarrats amb corretja i morrió si la raça ho requereix segons la legislació vigent i anar identificats mitjançant un microxip.

“La Policia Local, en les seues funcions com a policia de barri, inicia avui una campanya informativa, a la qual se suma el repartiment de fulleteria i cartelleria” ha explicat el regidor, que ha alertat sobre la imposició de sancions en cas d’incompliment.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola