Notícies

Peníscola inicia el compte enrere per acollir el Triatló de referència en la Comunitat
13 abril 2018

Peníscola inicia el compte enrere per acollir el Triatló de referència en la Comunitat

  • En la sisena edició, l’Infinitri Half Triathlon, supera els 850 inscrits, xifra que quadruplica els participants de la primera edició
  • La prova tindrà lloc el pròxim 22 d’abril i la novetat més significativa és el canvi de traçat de la natació, que discorrerà des de la platja Nord a la platja Sud, on s’ubicarà la logística

Peníscola prepara la celebració del triatló de major projecció i amb més participació de tota la Comunitat Valenciana, l’Infinitri Half Triathlon que tindrà lloc el diumenge dia 22 d’abril.
Amb cinc edicions a les espatlles, la prova creix any rere any i compta per a enguany amb 850 triatletes que gaudiran de la singularitat del traçat i recorregut de la prova, que aquest any inclou, a més, novetats. Concretament, s’ha modificat el traçat de la prova de natació, ja que la sortida s’efectuarà en la platja Nord per envoltar el tómbol de Peníscola cap a la platja Sud, en les proximitats de la qual s’ubicarà tota la logística per al canvi dels triatletes per al tram en bicicleta. A més, el final de la prova ha triat un escenari d’excepció: la plaça de Santa Maria, una de les localitzacions més emblemàtiques de la Peníscola de Cine pel seu protagonisme en les imatge de la sisena temporada de Game of Thrones.

Una cita esportiva consolidada en el calendari
El creixement gradual dels inscrits des que es va iniciar la competició el 2013 ha sigut meteòric, ja que es va partir de 226 triatletes aquell any; 332 el 2014; 550 el 2015; 745 el 2016 i 765 el 2017.
El director esportiu d’Infinitri Esports, Manu García, de l’equip organitzador de la prova, ha presentat juntament amb l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Peníscola i el mateix alcalde, Andrés Martínez, les novetats i expectatives d’aquesta edició.
La prova, referent ja en el calendari anual de competició en el nostre país, “és una oportunitat per a la destinació turística, no només de projectar-se com a excepcional escenari per a la pràctica de l’esport, sinó també per dinamitzar l’economia local fora de la temporada alta turística” ha valorat el mateix alcalde. Dels 8 triatlons que acull la Comunitat, de característiques similars, l’Infinitri és –amb molt- el més concorregut i, segons l’organització, s’estima un impacte econòmic (de forma directa i indirecta) de 699.040€, atenent els més de 2720 assistents a la prova, comptant triatletes, organització i acompanyants ja comptabilitzats en allotjaments de la ciutat.
L’alcalde ha destacat, així mateix, l’impuls i incentiu que la prova dóna als triatletes locals, patrocinant la seua participació, en coordinació amb el club local.
Durant el cap de setmana en què es desenvolupa la prova, es durà a terme un mercat d’artesania i diverses activitats prèvies a l’inici de la competició, cosa que genera al voltant de 100 llocs de treball vinculats a la celebració de la programació i la mateixa prova.

Oportunitat per a promoció de la destinació
L’alcalde ha insistit en “la importància de comptar amb 850 prescriptors potencials de la destinació turística, que vénen i coneixen Peníscola per gaudir de la seua participació en la prova esportiva i són susceptibles de repetir la seua visita per a una escapada, unes vacances i fins i tot proposar-la als seus familiars i coneguts; és una oportunitat excepcional”. La valoració de la prova, organització i entorn per part dels participants és de 4,7 punts sobre 5, cosa que eleva a l’excel·lència el grau de satisfacció dels participants.

A més, el seguiment de mitjans de comunicació de la prova és novament una oportunitat d’incrementar la notorietat de la destinació en el mercat nacional i internacional.
Segons el dossier de premsa de l’edició passada, el 2017, mitjans audiovisuals autonòmics com Canal Sur, EITB, Televisión Canaria o Televisión Levante van donar cobertura a la prova en els seus respectius programes d’esports; així com Televisió Espanyola o Movistar + en els seus espais específics. Així mateix, premsa escrita especialitzada de distribució nacional, com Triatlón o Soy Finisher van cobrir la prova amb diversos reportatges.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola