Notícies

Peníscola es prepara per acollir el Triatló de referència en la Comunitat
17 marzo 2018

Peníscola es prepara per acollir el Triatló de referència en la Comunitat

  • En la seua sisena edició, l’Infinitri Half Triathlon, supera ja els 850 inscrits, xifra que quadruplica els participants de la primera edició
  • La prova tindrà lloc el pròxim 22 d’abril i s’estima un impacte econòmic directe en el municipi de 700.000€

Peníscola prepara la celebració del triatló de major projecció i amb més participació de la Comunitat Valenciana, l’Infinitri Half Triathlon que tindrà lloc el diumenge dia 22 d’abril.

Amb cinc edicions a les esquenes, la prova creix any rere any i compta per a aquesta edició amb 850 triatletes que gaudiran de la singularitat del traçat i recorregut de la prova. El creixement gradual dels inscrits des que es va iniciar la competició el 2013 ha sigut meteòric, partint de 226 triatletes enguany; 332 el 2014; 550 el 2015; 745 el 2016 i 765 el 2017.

El director esportiu d’Infinitri Esports, Manu García, de l’equip organitzador de la prova, ha mantingut una trobada aquesta setmana amb l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Peníscola i el mateix alcalde, Andrés Martínez, per revisar els últims detalls logístics i de coordinació.

En les pròximes setmanes es realitzarà una presentació oficial amb els detalls d’aquesta edició, que ve carregada de novetats, entre les quals es troba la ubicació de la meta, en el cor del nucli antic de la ciutat, en la plaça de Santa Maria, on els corredors, acompanyants i seguidors podran gaudir d’un dels escenaris de rodatge més emblemàtics de la Peníscola de Cine.

La prova, consolidada ja en el calendari anual de competició en el nostre país, “és una oportunitat per a la destinació turística, no només de projectar-se com a excepcional escenari per a la pràctica de l’esport, sinó també per a dinamitzar l’economia local fora de la temporada alta turística” ha valorat el mateix alcalde. Dels 8 triatlons que acull la Comunitat, de característiques similars, l’Infinitri és – amb molt- el més concorregut i, segons l’organització, s’estima un impacte econòmic de 699.040€, atenent als més de 2720 assistents a la prova, comptant triatletes, organització i acompanyants ja comptabilitzats en allotjaments de la ciutat.

L’alcalde ha destacat, així mateix, l’impuls i incentiu que la prova dóna als triatletes locals, patrocinant la seua participació en coordinació amb el club local.

Durant el cap de setmana en què es desenvolupa la prova, es durà a terme un mercat d’artesania i diverses activitats prèvies a l’inici de la competició, amb la qual cosa es generen al voltant de 100 llocs de treball vinculat a la celebració de la programació i la mateixa prova.

Oportunitat per a la promoció de la destinació
L’alcalde ha destacat “la importància de comptar amb 850 prescriptors potencials de la destinació turística, que vénen i coneixen Peníscola per gaudir de la seua participació en la prova esportiva i són susceptibles de repetir la visita per a una escapada, uns vacances i , fins i tot, proposar-la a familiars i coneguts; és una oportunitat excepcional”. La valoració de la prova, organització i entorn per part dels participants és de 4,7 punts sobre 5, elevant a l’excel·lència el grau de satisfacció dels participants.

A més, el seguiment de la prova pels mitjans de comunicació és una oportunitat novament d’incrementar la notorietat de la destinació en el mercat nacional i internacional.

Segons els dossier de premsa de l’edició passada, el 2017, mitjans audiovisuals autonòmics com Canal Sur, EITB, Televisión Canaria o Televisión Levante van donar cobertura a la prova en els seus respectius programes d’esports; així com Televisió Espanyola o Movistar + en els seus espais específics. Així mateix, premsa escrita especialitzada, de distribució nacional, com Triatlón o Soy Finisher van cobrir la prova amb diversos reportatges.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola