Noticies

L’Ajuntament de Peníscola avança en les tasques de rutina de desbrossament de la marjal i de la zona de l’Ullal
08 febrero 2018

L’Ajuntament de Peníscola avança en les tasques de rutina de desbrossament de la marjal i de la zona de l’Ullal

 

  • El període previst per al desenvolupament d’aquestes tasques, d’acord amb la normativa autonòmica en matèria mediambiental, és el mes de febrer i a partir del mes d’agost, ja que hi ha restriccions per la preservació de fauna i flora autòctones

La Regidoria de Serveis, seguint el Pla de Prevenció d’Inundacions, i les tasques de rutina anuals, iniciava el passat dia 1 de febrer les tasques de poda de les canyes i desbrossament en les sèquies i l’Ullal.
Després d’haver iniciat el desbrossament i la poda d’aquestes en l’Ullal de l’Estany, en els pròxims dies es desbrossarà el recorregut de les sèquies de la marjal.
“Aquests treballs podem dur-los a terme durant els mesos en què ens ho permet la llei, quedant exempts els mesos de març a juliol, en què la legislació en matèria mediambiental no ho permet” ha explicat el regidor de l’àrea, Alfonso López.
A causa de la proliferació de nius de diferents aus en els mesos de primavera, la llei és molt restrictiva amb els treballs permesos, per la qual cosa les tasques es desenvolupen anteriorment als mesos referits.
Mantindre la flora d’aquest entorn en equilibri suposa una inversió de recursos més que considerable per al consistori que, no només ha de realitzar les tasques de neteja i desbrossament de forma semestral per evitar el creixement desmesurat de les illetes de canyes, sinó que també ha de mantindre l’entorn net d’algues. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Serveis realitza, de forma pràcticament diària, les tasques de neteja durant els mesos d’estiu, en els quals la temperatura de l’aigua és més alta, i es generen més algues que afloren a la superfície; durant aquests mesos, dos dies a la setmana, els camions retiraran les algues tallades que transporta el corrent cap a les xarxes de contenció, per evitar la seua sortida a la mar.
En aquest mes de febrer les tasques es concentraran en la zona de l’Ullal de l’Estany i la marjal.
L’alcalde ha destacat “l’esforç que realitza l’àrea i l’equip de la Brigada d’Obres per al desenvolupament d’aquestes tasques” i ha insistit en la importància de realitzar-les de forma sistemàtica, ordenada, i d’acord amb la llei.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola